Çöpe gidecek kağıt parçalarını takıya dönüştürüyor

Eskişehir’de yaşayan Sevgi Arpacı, atık kağıtları değerlendirerek onlardan takı yapıyor..

Çöpe gidecek kağıt parçalarını takıya dönüştürüyor
Editör: Karamanca
13 Ekim 2017 - 09:40




Eskişehir’de yaşayan Sevgi Arpacı, atık kağıtları değerlendirerek onlardan takı yapıyor.
Kağıttan takı yapma sanatını kursa giderek öğrendiğini belirten Arpacı, “Çöpe gidecek kağıtları değerlendirerek kolyeler, takılar tasarlıyorum. Çeşit çeşit her renk ve desen kağıt benim için birer malzeme. O kağıtları minik minik kesiyorum, birleştiriyorum ve şekil veriyorum. Modellere karar vermek tamamen hayal gücüme bağlı oluyor. O kağıttan nasıl bir şey hayal edersen, tasarlarsan öyle bir takı ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Kağıtları kesip şekil verdikten sonraki aşamaları anlatan Arpacı, “Şekil verdiğim kağıtları vernikliyorum. Burada en önemli kısım vernikleme aşaması. Bir kolye 5 günde tamamlanıyor. 5 gün boyunca her gün vernikliyorum onları” dedi.
Bu sanatın henüz çok yaygınlaşmadığını söyleyen Arpacı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanlar bu sanatı bilmiyor. Daha çok bu kolyeleri taştan ya da camdan sanıyorlar. Onlara kağıttan olduğunu söylüyorum. Ellerine aldıklarında hafif geliyor ve hayret ederek ‘aa gerçekten kağıttanmış’ diyorlar. Takıya meraklı olanlar çok ilgi gösteriyor. Yüzüklerin fiyatı 10 lira. Kolye fiyatlar 10 lira ile 20 lira arasında değişiyor. Küpe ve kolye takımlarım var. Onların fiyatı 25 lira.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum