Reklam

Akşehir Belediyesi ecdada sahip çıkıyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve ilçenin maneviyat değerleri olan Çoban Dede, Arap Dede ve Seyyid Yunus Türbelerinde restorasyon çalışmaları yaptı..

Akşehir Belediyesi ecdada sahip çıkıyor
Editör: Karamanca
12 Ekim 2017 - 07:49




Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan ve ilçenin maneviyat değerleri olan Çoban Dede, Arap Dede ve Seyyid Yunus Türbelerinde restorasyon çalışmaları yaptı.
Akşehir Belediyesinin ‘Ecdada Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamında yapılan çalışmalarda bulunan Kozağaç Yolu Mevkiinde bulunan Çoban Dede, Nasreddin Mahallesinde bulunan Arap Dede ve Meydan Mahallesinde bulunan Seyyid Yunus Türbelerinde büyük çaplı restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapıldı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada, “Şehrimizin maneviyat değerleri olan ve ecdadımızdan bize yadigar olan, metruk haldeki Çoban Dede, Arap Dede ve Seyyid Yunus Türbelerimizde ‘Ecdada Sahip Çıkıyoruz’ projemiz kapsamında restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları yaptık. Türbedar (Arap Dede) Türbesi çevre düzenlemesi ve mezar taşı tamiratı 10 bin TL, Seyyid Yunus Türbesi çevre duvarı ve tretuvarları 40 bin TL. Çoban Dede Türbesi çevre düzenlemesi 23 bin TL bedel ile yapılarak bu manevi değerlerimizin bizden sonraki nesillere de aktarılabilmesi için üzerimize düşen görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Geçmişine sahip çıkmayan geleceğini de inşa edemez düşüncesiyle yaptığımız çalışmalar kapsamında; şehrimizdeki tarihi sokaklardaki eski evlerimizin restorasyon çalışmalarını, türbelerimizdeki ve camilerimizdeki restorasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akşehir’imiz; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Konya’mızın en önemli ilçesidir. Konya merkezden sonra en çok Selçuklu eserine sahip olan şehrimizde yaptığımız restorasyon çalışmaları ile tarihi, kültürel ve maneviyat değerlerimizi gelecek nesillerimize sağlıklı bir şekilde aktarabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum