Karaman TOKİ'lerde Muamma Sürüyor

Karaman’da yüzlerce kişinin bu kışı geçirmek ümidiyle biran

Karaman TOKİ'lerde Muamma Sürüyor
Editör: Karamanca
11 Ekim 2017 - 12:21




Karaman’da yüzlerce kişinin bu kışı geçirmek ümidiyle biran evvel teslim edilmesini beklediği TOKİ konutlarında muamma devam ediyor.

İçerisinde emekli ve işçi TOKİ’lerinin de yer aldığı Urgan mevkisindeki evler için 3 yıldır bekleyenler bile var. Yetkililer başlangıçta 2017 yılı içerisinde teslim edileceğini duyururken, sonradan teslimatın sene sonunu bulabileceğini belirttiler. Ancak, yüklenici firmayı arayarak bilgi almak isteyen vatandaşlar, son yapılan görüşmelerde evlerin sahiplerine tesliminin 2018 yılında yapılacağının bilgisini aldıklarını belirttiler.

Henüz evlerin hangi tarihte teslim edileceğine dair resmi bir açıklama yapılmazken, dış cephe yapımı bittiği görülen evlerde iç mekân çalışmalarının yanı sıra çevre düzenleme faaliyetleri sürüyor. Yapım aşamasındaki projelere veya başkaca yapılması planlanan TOKİ haberlerinin altına yorum yapan TOKİ işçi konutları hak sahipleri, haberlerin geçtiği site ve yayın kuruluşlarını yalan haber yapmakla suçlamaya başladılar.

Sobalı evlerde oturduklarını belirten vatandaşlar kış mevsimi için yakıt noktasında bir önlem almadıklarını bu nedenle mağdur olacakları kaydettiler. Soğuk mevsim şartlarında teslim almayı planladığı evlerinde olmak istediklerini söyleyen vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum