Bismil'de kaldırım işgali denetimi yapıldı

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in talimatıyla harekete geçen zabıta ekipleri kaldırım işgallerini sonlandırmak için çalışmaya başladı..

Bismil'de kaldırım işgali denetimi yapıldı
Editör: Karamanca
10 Ekim 2017 - 13:56




Diyarbakır’ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in talimatıyla harekete geçen zabıta ekipleri kaldırım işgallerini sonlandırmak için çalışmaya başladı.
Cadde ve sokaklarda vatandaşın kullanım alanı olan kaldırımları sergi alanı gibi kullanmamaları konusunda esnafı uyaran zabıta ekipleri, işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkların ortadan kaldırılması için esnafı sorumlu davranmaya davet ettiler.
İşgaller kaldırılırken, herhangi bir cezai işlem uygulanmadı, sorunun çözümü karşılıklı diyalogla sağlandı ve ikinci kez ihlal durumunda cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca yaptığı denetimler kapsamında görme engelli ve engelli geçişlerini kapatan tabela, araç ve motosikletler üzerinde de uygulama gerçekleştirdi.
Yapılan çalışmaları değerlendiren Bismil Belediyesi Zabıta Müdürü Arap Karademir, “Öncelikle yaya kaldırımları ve yaya geçişlerinin açılması, kaldırım işgallerinin önlenmesi amacıyla çalışma başlattık. Teşhir amacıyla sergilenen ürünlerin kaldırılması amacıyla esnafı uyardık ve kaldırılmasını sağlıyoruz. Bunlara yönelikte çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmekte. Esnafımızı hem denetleyerek, hem de hallerini hatırlarını sorarak çalışmalarımızı karşılıklı ahenkle sürdürüyoruz. Belediye olarak duyarlı davranan esnafımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum