Reklam

Polat ailesi iki asırdır aynı evde yaşıyor

Sivas’ın Ayli köyünde yaşayan Mustafa Polat, babasının dedesinden kalma evde yaşarken, evin bir odasını da 200 yıl önce olduğu gibi halen köy odası olarak kullanılıyor..

Polat ailesi iki asırdır aynı evde yaşıyor
Editör: Karamanca
01 Ekim 2017 - 07:39




Sivas’ın Ayli köyünde yaşayan Mustafa Polat, babasının dedesinden kalma evde yaşarken, evin bir odasını da 200 yıl önce olduğu gibi halen köy odası olarak kullanılıyor.
Ayli köyündeki Mustafa Polat’a ait olan tarihi ev yıllara meydan okuyor. 200 yıllık olduğu belirtilen evin bir kısmı da 200 yıl önce olduğu gibi halen, köylünün ve dışarıdan köye gelen vatandaşların sohbet etme yeri olarak kullanıyordu. Günümüzde bu geleneği devam ettirmeye çalışan Polat, ”Burası dedemden babama kaldı. Bizlere de babamdan kaldı. Bizler de bir ömür boyu yaradan kısmet ederse aynı şekilde devam ettireceğiz. Burası yaklaşık 200 yıllın üstünde bir yer. Osmanlının yaptırmış olduğu bir oda. Eskiden yaşlılar hep toplanıp sohbet ederlermiş. Burada Osmanlının gününden beri cemaat dolup dolup taşarmış. Dışarıdan gelen misafirler burada kalıyorlardı. Şimdi kimse de kalmıyor. Biz de burayı devam ettirmeye çalışıyoruz. Dedemin anılarını hissediyorum. Burası kışın hiç soğuk olmaz” dedi.
Evin içerisinde bulunan bazı araç ve gereçlerin de en az ev kadar eski olduğu belirtilirken, av içerisinde bulunan eski araç ve gereçlerle adeta bir kültür müzesini andırıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum