Reklam

O anları anlattılar

Rize’nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyü Şen mahallesinde dün sabah saatlerinde çekilen ve sosyal medyadan paylaşılan heyelanı bizzat yaşayan ve gören mahalle sakinleri yaşadıkları o korku dolu anları anlattılar..

O anları anlattılar
Editör: Karamanca
29 Eylül 2017 - 09:54




Rize’nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyü Şen mahallesinde dün sabah saatlerinde çekilen ve sosyal medyadan paylaşılan heyelanı bizzat yaşayan ve gören mahalle sakinleri yaşadıkları o korku dolu anları anlattılar.
Rize’nin Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olurken, bölgede yaşanan büyük bir heyelan yöre halkı tarafından cep telefonu kameraları ile saniye saniye kayda alınmıştı. İlçeye bağlı Kaptanpaşa köyü Şen mahallesinde dün sabah saatlerinde çekilen ve sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde yamaçtan kopan dev toprak parçası üzerinde bulundurduğu evi, çay bahçelerini ve ağaçları dere yatağına doğru sürüklemişti. Köylüler tarafından çekilen görüntüler bölgede yaşanan felaketin boyutlarını gözler önüne seriyordu.
O anları yaşayan ve gözleri ile gören mahalle sakinlerinden Mecit Yazıcı, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Yazıcı, yaptığı açıklamada “Gece aşırı bir yağmur yağdı. Sabah olunca biz kendi evimizden çıktık, saniyesinde bölgede heyelan olmaya başladı. Baktık ki heyelan büyüyecek hızla bölgeden uzaklaşarak komşunun evine geçtik” derken, bir başka mahalle sakini Süleyman Demirbaş ise “Dün sabah saat 09.00 sıralarıydı. Köydeki hemen hemen herkesi güvenli bir eve taşıdık. Daha sonra büyük bir heyelan oldu. Heyelanda bir ev yıkılırken, 2 ineğimiz de telef oldu. Allaha çok şükür bin can kaybı olmadı, 2 ineğimiz gitti o kadar” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum