Bafra Ovası 2. Çeltik Hasat Şenliği

Samsun Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından "Bafra Ovası 2. Çeltik Hasat Etkinliği" düzenlendi..

Bafra Ovası 2. Çeltik Hasat Şenliği
Editör: Karamanca
21 Eylül 2017 - 14:03




Samsun Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından "Bafra Ovası 2. Çeltik Hasat Etkinliği" düzenlendi.
Samsun’un Bafra ilçesi Örencik Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

“Bu ülke bizim, bu memleket bizim”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, 42 mahallede 117 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığını söyledi. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kaymakam Ali Fuat Tüğrkel’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Çeltik zor ziraatlardan birisi. Eskiden daha da zordu. Yapılan her iş insan emeği ile yapılıyordu. İnsanlar yarı beline kadar çamur içinde çeltik tarlalarında çalışıyordu. Şimdi birçok olumsuz şey fenni bir takım metotlarla, ilaçla, gübreyle engelleniyor. Allah bu ziraat türünde çalışıp, gerek ailesinin ekonomisine gerekse ülkemizin ekonomisine katkı veren herkesten razı olsun. Baframız sadece çeltikte değil diğer kışlık ve yazlık sebze ve meyve türlerinde de çok başarılı bir trend çiziyor. Burada Ziraat Odası Başkanımızın ve yönetiminin çok değerli katkıları var. Bafralı çiftçimizin bilincinin her gün biraz daha gelişip, daha akıllı, daha bilimsel, daha teknik ve fenni ziraat yapma konusundaki bilincinin katkısı var. Onun için bu işte katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Biz de buna katkı vermek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu ülke bizim, bu memleket bizim. Biz burada geleceği inşa edeceğiz. Çocuklarımıza güzel bir geleceği bu topraklarda bu coğrafyada vereceğiz. Tıpkı atalarımızın bizden önce bize yaptıkları gibi. Bizim babalarımız, dedelerimiz kim bilir ne güçlüklerle, yarı beline kadar çamurların içerisinde mücadele ederek bizleri yetiştirdiler. Bizler bizden sonraki çocuklarımıza daha zirai, fenni, daha gelişmiş, verimliliği yüksek bir üretimi yapmak üzere inşallah bu nöbeti bırakacağız. Bu hasat gününün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Birbirimizi daha çok sevelim, daha çok üretelim”
Vali Osman Kaymak ise , “Samsunumuzun katma değerini arttırmak, Samsun’da yaşayan insanımızın daha mutlu olması, ülkemize daha çok katma değer katması için bir dizi programlar yapıyoruz. Samsun Çarşamba ve Bafra Ovalarıyla gerçekten Türkiye’nin çok önemli besim kaynaklardan birisi. Yıllardır insanımıza aş olmuş, iş olmuş ama artık dünya yarış içerisinde insanlar daha çok para kazanmanın, daha çok üretmenin planı ve gayreti içerisinde. Bizler de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapmış olduğumuz toplantıda ilimizdeki iki ovanın daha çok üretmesi, daha çok katma değer kazandırması için görüşmeler yapıyoruz. İnanıyorum ki diğer ürünlerimizde sadece tarladan pazara sunulması değil de, daha da çok katma değerini arttırarak sunulması şüphesiz bizler için çok önemli. Bunun için yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Türk milleti bütün kesimleriyle birlikte bir araya geldiğinde ülkemizin varlığı, bölünmezliği söz konusu olduğunda bir araya gelmesini bilmiştir. Biz bunu 15 Temmuz’da gösterdik. Her kesimden insan gerçekten ülkesinin geleceği, çocukların geleceği söz konusu olduğunda nasıl bir araya geldiyse, bugün de bir araya gelmeliyiz. Birbirimizi daha çok sevmeli, daha çok saymalıyız. Bu sevgi saygı içerisinde daha çok üretmeliyiz. Katma değer üreten Türkiye, güçlü Türkiye inanın bizleri bölmek isteyen insanlar için en büyük tehdit olmaktadır. Onun için birbirimizi daha çok sevelim, daha çok üretelim” şeklinde konuştu.

“İlk defa çeltik hasadına katılıyorum, çok heyecanlı”
Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz biçerdövere binerek hasat yaptı. Biçerdöveri kullanan Vali Kaymak, “İlk defa çeltik hasadına katılıyorum, çok heyecanlı. Bizim bildiğimiz insanlar bu hasadı suya girerek orakla yapıyorlardı. Ama bakın teknoloji ne kadar güzel. Düğmeye basıyorsun paletle gidiyor. Onun için çiftçilerimize bereket diyorum, bol kazançlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Şenlik, hasadın ardından yapılan ikramla son buldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum