Sanayide çarklar hızla dönüyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sanayi üretim endeksinin beklentilerin üzerinde artmasının sevindirici ve büyümeye destek vermesi açısından önemli olduğunu söyledi..

Sanayide çarklar hızla dönüyor
Editör: Karamanca
08 Eylül 2017 - 14:42




Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sanayi üretim endeksinin beklentilerin üzerinde artmasının sevindirici ve büyümeye destek vermesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Konukoğlu, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,5 arttığını, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ise geçen aya kıyasla yüzde 2,3 artış gösterdiğini anımsattı.
Sanayi üretimi rakamlarının ülkedeki huzur ve güven, ekonomi yönetiminin başarısı, sanayicilerin azmi, istikrar ve istihdam rakamlarının yansıması olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, “Ülkede huzur ve güven, yönetimde istikrar var üretim ve istihdam, dolayısıyla kalkınma var demektir. Türkiye, her türlü olumsuzluğa rağmen büyümesini sürdüren güçlü ve başarılı bir ülkedir” dedi.
Konukoğlu, son dönemde sanayi üretimindeki istikrarlı seyrin, sanayideki üretim çarklarının hızlanmaya başladığının ve ekonomide doğru yolda emin adımlarla ilerlendiğinin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum