Konuk; "Çiftçinin geleceği sat kurtul ile değil, kur kurtar ile kurtulur"

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel Kurulu için startı Çumra’nın Karkın mahallesinden verdi..

Konuk; "Çiftçinin geleceği sat kurtul ile değil, kur kurtar ile kurtulur"
Editör: Karamanca
08 Eylül 2017 - 10:46




AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel Kurulu için startı Çumra’nın Karkın mahallesinden verdi.
Karkın Düğün salonunda yapılan toplantıya bölge çiftçilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Başkan Recep Konuk yoğun katılım için de Karkınlılara teşekkür etti.
Aday olmak istemediğini, koltuklara yapışıp kalmanın doğru olmadığını, kendisi hayattayken Konya Şeker’in Recep Konuk olmadan da gittiğini görmek istediğini ifade eden Konuk, "Ama gördük ki, buna üretici hazır değil, Konya hazır değil, ülkemizi yönetme sorumluluğu taşıyanlar da risklerden endişeli, şimdi tekrar aday olmaya karar verdik. Ama bu kararı birlikte verdik” şeklinde konuştu.

“Çiftçi bizi istedi diye devam ediyoruz”
Aklın ah çekmek için değil düşünüp tedbir almak için var olduğuna işaret eden Recep Konuk, “Ben düşünmekle kalmadım. Konuştum, danıştım, dinledim. Özellikle üretici kardeşlerim başta olmak üzere bu kurumla ilgili samimi bir duruş sergileyen herkesin haklı kaygılarını, endişelerini, isteklerini, ikazlarını bir kefeye, kendi kararımı ve bu karardaki samimi niyeti yani yaşarken bu kurumun bensiz de yürüdüğünü görme arzumu bir kefeye koydum. Zaman problemini hiç düşünmedim. Onun için kişisel konforumdan da kişisel kariyerimden de zaten fedakârlık etme konusunda bir problemim hiç olmadı. Hayatını çiftçinin ekmeğini büyütmeye vakfetmiş biri olarak ben traktörünü büyüten kardeşimin de, daha çok üretmek için tarla kiralayan hemşehrimin de sorularına verecek cevap bulamadım ter bastı o terler kefenin bir tarafına aktı. Konya Şeker’in kuruluşundan bugüne kadar bütün tarihine şahitlik etmiş yorgun gözlerden damlayan gözyaşları da o kefede birikti ve terazinin diğer tarafı yani bana müsaade dememe rağmen müsaade yok diyenlerin tarafı ağır bastı” dedi.

“Makam mevki beklentisi ile de siyasete girmedim”
Siyasette ikbal beklediği yolundaki iftiralara da değinen Başkan Recep Konuk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir tezvirat yaymışlar. Sözüm ona ben siyasette ikbal elde etmek için Konya Şeker’i bırakıyormuşum. Öncelikle şunun bilinmesini istiyorum, ben siyasete girerken bunun gerekçelerini anlattım. Makam mevki beklentisi ile de siyasete girmedim. Meclisin koridorlarına tarlanın toprağını bulaştırmak için siyasete girdiğimi, çiftçinin sesini Ankara’da duyurmak istediğim için aday olduğumu söyledim. Beni hepiniz tanıyorsunuz, çiftçi de tanıyor. Aptal biri sayılmam herhalde. Ben siyasete girerken hesabi değil hasbi davrandım. Hesap adamı olsam, seçildiğim gün Genel Kurul kararı alır, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Pankobirlik hırkalarımı üstümden çıkarırdım. Bu emanet hırkalarını üstümde taşırken, yani koltuğumun altında iki karpuz varken üçüncü karpuzun sığmayacağını düşünemeyecek kadar hayalperest değilim herhalde. Bu söylentiyi üfleyenlere soruyorum, böyle bir kariyer planım olsa niye iki yıl bekleyeyim? 2 yıl önce bu görevlerden ayrılır, yeni görevlere hazırım derdim. Ama demedim. Ben zaten olmayan bireysel hesaplarını 18 yıl önce hiç yapılmamak üzere kapatmış biriyim. Ben şahsi kariyer hesabı yerine Konya Şeker’in ticari ve sınai kariyerinin hesabını yapıyor, kendi yükselişimden çok kurumun yükselişinden keyif alıyorum. Kaldı ki bu söylentiyi üfüren arkadaşlar, Konya Şeker’i halen 1990’ların Konya Şeker’i sanıyor."
Siyasi gelişmelere de değinen Recep Konuk, "Yeni dönemle artık meclis aktif bir şekilde yasa yapacak, milletin dediği olacak, şu anda mecliste milletvekilleri yasa yapamıyor, yasaları bürokratlar hazırlıyor, komisyonlar etkili çalışamıyor, sadece denetleme yapabiliyorlar ya da yasalarla uyumuna bakıyorlar. Başkanlık sistemi ile bu geride kaldı, Türkiye büyüyecek, Anadolu büyüyecek, bunu hep birlikte başaracağız” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum