Kumaş'la geçen 45 yıl

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde konfeksiyon çalıştıran 58 yaşındaki Muharrem Dülger, 45 yıldır aynı adreste hizmet vermeye devam ediyor..

Kumaş'la geçen 45 yıl
Editör: Karamanca
05 Eylül 2017 - 07:41




Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde konfeksiyon çalıştıran 58 yaşındaki Muharrem Dülger, 45 yıldır aynı adreste hizmet vermeye devam ediyor.
Konfeksiyon işinden önce aynı dükkanda kumaş sattığını, halen konfeksiyon malzemeleri yanında kumaş satmaya devam ettiğini söyleyen Muharrem Dülger, ’’12 yaşında babamın elinden tutup köylere babamla birlikte kumaş satmaya giderdim. O zamanlar kumaş almak ve kadınların kumaşı kendilerinin değerlendirmesi makbul olandı. Daha sonra kumaş depoladığımız dükkanımızı babam 1972 yılında konfeksiyonculuk yapmak için düzenledi. Hiç bir zaman babamın yanından ayrılmadım. Esnaflığı, müşteriyi nasıl memnun etmem gerektiğini en ince ayrıntısına kadar babamdan öğrendim. Babamla el ele verip 2002 yılına kadar çalıştım. Babam 2002 yılında vefat edince onun hatırasına saygımdan dolayı dükkanın yerini hiç değiştirmedim ve o gün bu gündür aynı işi yapmaya devam ediyorum’’ dedi.

’’24 yıl hem muhtarlık yaptım hem konfeksiyon işlettim’’

1991 yılından 2014 yılına kadar dükkanının bulunduğu mahallede muhtarlık yaptığını belirten Dülger, ’’Altıntaş halkı daima beni sevdi. Siyasiler, bürokratlar gömlek, pantolon aldılar. Çoğu zaman hediye verdim. Her zaman garip ve yoksullar için ayırdığım giyim malzemelerini bayramlarda tıpkı babamın yaptığı gibi dağıtmayı ihmal etmedim. Konfeksiyon dükkanımı 24 yıl aynı zamanda muhtarlık olarak ta kullandım. 3 evladımı bu meslekle büyüttüm. Birini evlendirdim, bir evladımı diş hekimi yaptım. En küçükleri inşallah yakında beden eğitimi öğretmeni olacak. Ticarette dürüstlük esaslı yol yürüdüğün müddetçe para kazanmama ihtimali yok. Rabbime binlerce şükür işlerim iyi. Akmasa da damlar misali baba yadigarı işime devam ediyorum. Ömrümün yettiğince devam edeceğim. Kumaş kokusu benim hayatımda olmazsa olmazlardan’ diye koruştu. (YD - EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum