Reklam

AK Parti İl Başkanı Baydar'dan Myanmar'daki katliama tepki

AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar tüm dünyaya seslenerek, “Uluslararası toplum Arakan’daki Müslümanlara yönelik katliamlara karşı harekete geçmelidir” dedi..

AK Parti İl Başkanı Baydar'dan Myanmar'daki katliama tepki
Editör: Karamanca
29 Ağustos 2017 - 21:30




AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar tüm dünyaya seslenerek, “Uluslararası toplum Arakan’daki Müslümanlara yönelik katliamlara karşı harekete geçmelidir” dedi.
Baydar, Myanmar devletinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı insanlık dışı şiddet ve baskıları en sert şekilde kınadıklarını ifade ederek, ’’Dünyanın neresinde bir zulüm, işkence veya soykırım, katliam varsa bilin ki orada bu vahşetlere sessiz kalınmayacak, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiçbir şey yapamıyorsak ’Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz’ hadisinin biz Müslümanlara yüklediği sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Myanmar’da dünyanın en fazla baskı gören azınlığı olan Arakan Müslümanları her dönemde sistematik şekilde Budistlerin saldırılarına maruz kalmaktalar’’ ifadesini kullandı.
Çoğumuzun haritada yerini bile bilmediğimiz Myanmar bölgesindeki Burma Müslümanlarının sırf Müslüman oldukları için Budistler tarafından kadın çocuk yaşlı demeden canlı canlı yakılarak her türlü işkenceye maruz kaldıklarını belirten Baydar, ’’Müslüman kardeşlerimiz evlerinden yurtlarından kovulmak için türlü işkencelere maruz kalıyorlar. Kadınlar tecavüze uğramamak için kendilerini suya atıp canlarına kıyıyor. Arakan Müslümanları yardım bekliyor, Budist canilerinin onlara uyguladığı vahşeti dünya görsün istiyor. İslam ülkeleri görsün istiyorlar. Nesli tükenen hayvanlar kadar değeri olmadı Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın haykırışı ve Türk milletinin tepkileri dışında İslam ülkelerinin sorunun çözülmesi için bir çaba sarf etmedikleri ortadadır. Arakanlı Müslümanlar, ne gazetelerde ne de Müslüman devlet adamlarımızın ağızlarında iki kelam olmadı. Mübarek Ramazan ayında bile hunharca katledildiler. Çocukları öldürmek, kadınlara tecavüz etmek, insanları diri diri yakmak, kılıçlarla doğramak sıradan bir şey oldu Arakan’da. Oradaki kardeşlerimizin feryatları arşı titretiyor” diye konuştu.
“Müslümanlar diri diri yakılıyor, çocuklar öldürülüyor, kadınlar tecavüze uğruyor”
Baydar, sözlerine şöyle devam etti: “Fenerbahçe Galatasaray muhabbeti her şeyden önemli oldu bizim için. Hangi yüzle Elhamdülillah Müslümanız, diyebiliyoruz. Neden mazlumların derdiyle dertlenmeyi öğrenemedik. Sessiz kalırsak zalimlerin istediğini yapmış oluruz. Eğer bizler zulme uğrayanları ayırmayıp hepsine sahip çıkarsak zalimler istedikleri gibi at koşturamazlar bu dünyada. Hak’ta bizimle olur halk da Allah’ın izni ile. Güneydoğu Asya’da insanlık can çekişiyor, Müslümanlar diri diri yakılıyor, çocuklar öldürülüyor hunharca. Kadınlar tecavüze uğruyor, her gün yüzlerce Müslüman katlediliyor. Yardım edin, dua edin. Allah için elinizden geleni yapın. Zalimlere lanet edin. Bu soykırıma sessiz kalanlara, mazlumların uğradıkları zulmü görmezden gelenlere lanet edin.’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum