Reklam

Karaman'da feci iş kazası

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firmada çalışırken

Karaman'da feci iş kazası
Editör: Karamanca
22 Ağustos 2017 - 18:25




Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir firmada çalışırken 4 parmağını pres makinesine kaptıran vatandaş yetkililerden yardım istiyor.

Güneş enerji sistemleri üzerine faaliyet gösteren firmada 4 yıl çalıştığını belirten Karamanlı Kamil Adıtek, ortapedik muayenenin yanında psikolojik destek de alıyor. Olaydan dolayı kendisinin ve ailesinin ciddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Adıtek haber sitemize olanları şöyle anlattı:

‘’Ben 2012 yılında Karaman O.S.B’de Güneş enerji sistemleri imalatı üzerine faaliyet gösteren isimli fabrikada çalışmaya başladım. 4 yıl boyunca vasıfsız işçi olarak çalışmama karşın bir usta gibi her makinede çalışmam istendi. Son olarak çalıştığım pres makinesinde demir bükme işlemi yaparken sağ elimin dört parmağını makineye kaptırdım. Kaza sonrası firması yetkilileri defaten anlaşma isteğinde bulunarak cüzi bir takım para teklifleri ile benim davacı olmamamı istediler. Ancak davacı olarak hakkımı arayacağımı söylemem üzerine işyeri sahibi H. İ. ‘Senin hakkın varsa, benimde param var’ diyerek beni tehdit etti.

Mahkemenin tayin ettiği arabulucunun da olayı çözememesi üzerine hukuksal süreç başlatıldı. Ben kaza yaptığım gün İŞKUR’dan gelen ekipler, kazanın gerçekleştiği makinenin aslında düğme ile çalıştığı lakin işin hızlı çıkması için bize pedalla kullandırıldığı, bu nedenle güvenli bulunmadığı yönünde rapor tuttular. Ben bu olaydan sonra tedavi görürken aynı işyerinde çalışan mesai arkadaşım A. K’nin de çatıdan düşerek çenesini ve vücudunun çeşitli yerlerini kırdığını üzülerek öğrendim. firmasının işçi güvenliği açısından tedbirli davranıp davranmadığı ve işçi haklarına ne kadar riayet ettiği araştırılmalı. Ben halen gerek parmaklarımdan dolayı gerekse psikolojik tedavi görüyorum. Şahsımın yanında ailemin de psikolojisi bu olay nedeniyle bozuldu. Ben iş kazası nedeniyle devletimiz tarafından verilen aylık bin 300 TL para alıyorum ancak, bu gelir, giderlerimi karşılamaya yetmiyor.

Gerek hukuksal anlamda gerekse ailevi anlamda devlet büyüklerimizden yardım talep ediyorum’’

Haber / Karamanca.net

karaman iş kazası

kamil adıtek

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum