Reklam

Antalya'da seyyar satıcılara sivil baskın

Antalya’da bu kez sivil kıyafetlerle sokağa çıkan zabıta ekipleri seyyar satıcılara baskın düzenledi. Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin de eşlik ettiği operasyonda sivil zabıta ekiplerini bir anda karşılarında gören seyyar satıcılar neye uğradığını şaşırırken kaçmaya bile fırsat bulamadı. Baskında malzemelerine el koymak isteyen zabıtaya direnen seyyar mısır satıcısı kadın, mısırları zabıtaya fırlatıp ekmeğini aldıkları gerekçesiyle hakaretler yağdırdı. Satış yapmadığını ve uyumaya gittiğini söyleyen Senegalli bir satıcının ise üzerinden onlarca saat çıktı..

Antalya'da seyyar satıcılara sivil baskın
Editör: Karamanca
18 Ağustos 2017 - 07:53




Antalya’da bu kez sivil kıyafetlerle sokağa çıkan zabıta ekipleri seyyar satıcılara baskın düzenledi. Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin de eşlik ettiği operasyonda sivil zabıta ekiplerini bir anda karşılarında gören seyyar satıcılar neye uğradığını şaşırırken kaçmaya bile fırsat bulamadı. Baskında malzemelerine el koymak isteyen zabıtaya direnen seyyar mısır satıcısı kadın, mısırları zabıtaya fırlatıp ekmeğini aldıkları gerekçesiyle hakaretler yağdırdı. Satış yapmadığını ve uyumaya gittiğini söyleyen Senegalli bir satıcının ise üzerinden onlarca saat çıktı.
Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, dün akşam 21.00 sıralarında seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi. Sivil kıyafetlerle Kapalı yol, Atatürk Caddesi, Üç Kapılar ve Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde operasyon düzenleyen 20 kişiye yakın zabıta ekibine, polis ve çevik kuvvet ekipleri de destek verdi. Operasyonda, sivil giyinen ekipleri bir anda karşılarında gören seyyar satıcılar neye uğradığını şaşırırken, bazıları ise zabıtaları tanıyıp tezgahını bırakarak kaçtı. Ekipler, caddeler üzerinde görüntüyü bozan, yol geçişlerini engelleyen, satış izni bulunmayan ve sağlığa aykırı ürün satma girişiminde bulunan seyyar satıcıların ise tezgah ve sattıkları malzemelere el koydu.

"Yarın onlara ekmek yedirmem Ramazan"
Zabıta ekiplerinin baskını karşısında neye uğradığını şaşıran bir kadın satıcı ise zabıta ile güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı. Sattığı mısırlar ile diğer eşyalarını alarak sadece tezgahını vermek isteyen kadın, malzemelerinin de alınacağını öğrenince adeta çılgına döndü. Mısırlarını ve piknik tüpünü vermek istemeyen kadın satıcı, tüm ürünlerinin alınmasının ardından mısırları etrafa fırlatarak zabıta komiserine söylemediğini bırakmadı. Sinir krizi geçiren kadın, önce mısırları etrafa fırlattı, ardından diğer satıcıların tezgahlarının alınmadığını iddia etti. Polis tarafından sakinleştirilmeye çalışılan kadın, "Yarın onlara ekmek yedirmem Ramazan" diyerek zabıta komiserine seslendi, tezgahının geri gelmeyeceğini anlayınca ise yine zabıta komiserine hakaret ederek tepki gösterdi.

"Bir şey satmıyorum, uyumaya gidiyordum"
Yine operasyon sırasında saat sattığı tespit edilen Senegal uyruklu bir satıcı ile ekipler arasındaki diyalog da dikkat çekti. Zabıtaları az Türkçesi ve el işaretleriyle ‘Bir şey satmıyorum, uyumama gidiyordum’ diyerek ikna etmeye çalışan Senegalli satıcının üstünden onlarca saat çıktı. Polisin pasaport ve diğer evraklarını da incelediği Senegalli satıcının Türkiye’de çalışma izninin olmadığı öğrenildi.
Yaklaşık 3 saat süren operasyonda onlarca satıcının tezgah ve ürünlerine el konulurken, satıcılara bir daha seyyar olarak satış yapmamaları konularında da uyarı yapıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum