Karaman'da cimnastikte alt yapı atağı

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan cimnastik yaz spor okulları geleceğin milli sporcularına kucak açıyor. 290 öğrencinin temel cimnastik eğitimi aldığı yaz spor okullarında lisanslı sporcular da ilk defa katılacakları şampiyonalara hazırlanıyor.

Karaman'da cimnastikte alt yapı atağı
Editör: Karamanca
16 Ağustos 2017 - 13:45




Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 21 faklı spor branşında açılan yaz spor okullarında eğitimler aralıksız devam ediyor. Alanında uzman antrenörler eşliğinde geleceğin yıldız adaylarını Türk sporuna kazandırma hedefiyle yola çıkan Karaman GHSİM’de cimnastik branşında devam eden altyapı hazırlıkları ise yeni sezon öncesi müsabakalara katılacak sporculara yeni bir heyecan kattı. 


Karaman’da yetenekli sporcularla cimnastik branşının büyük bir ivme kazandığını belirten cimnastik antrenörü Cihan Güç, yeni sezonda Karaman’ın da müsabakalarda yerini alacağını ifade etti. Devam eden yaz spor okullarının da kendilerine çok büyük bir avantaj sağladığını belirten Güç, sözlerine şöyle devam etti:


“Geçen yıla göre bu yıl yaz spor okullarında daha kalabalık bir grupla çalıştık. Geçen yıl 194 olan sayımız bu yıl 290’a ulaştı. Bu yoğunluğa rağmen çocuklarımızın çalışma saatlerini gruplara bölerek çocuklarımıza daha verimli bir eğitim vermeyi hedefledik. Bir sporcu haftanın üç günü antrenmanlara gelebiliyor. Bu durum ise çocuklarımızın cimnastiği sevmesi ve uyumu açısından oldukça önemli bir faktör. İlk başlayan çocuklarımızı hobi grubu olarak adlandırdığımız için cimnastiğin temel altyapısını vermeye çalıştık. Daha sonra yetenekli gördüğümüz çocuklarımızı lisanslayarak müsabakalara hazırlayacağız. İnşallah Karaman tarihinde ilk defa cimnastik branşında müsabakalara katılacağız. Hem kadınlarda hem de erkeklerde minikler kategorisinde katılmayı düşündüğümüz müsabakalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ederek Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.


“Karaman, Türk Sporuna Katkı Sağlamaya Devam Ediyor”


Karaman’da birçok branşta milli takımlara sporcu vermeye devam ettiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “Son zamanlarda sporcularımızın ilimize getirdiği sportif başarılarla gurur duyduk, mutlu olduk. Şuanda cimnastik branşında da müsabakalara katılmayı hedefliyoruz. İlimizin ismini başarıyla duyurabilecek yetenekli sporculara sahibiz. İnşallah yeni sezonda sportif başarılarımız cimnastik branşında da devam edecek. Karaman GHSİM olarak spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum