Reklam

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 953. yıldönümü

Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 953’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisi açıldı..

Selçukluların Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 953. yıldönümü
Editör: Karamanca
16 Ağustos 2017 - 09:59




Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 953’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisi açıldı.
Evliya Camii avlusunda Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli’nin fotoğraflarından oluşan “Fotoğraf diliyle Ani” fotoğraf sergisinin açılışını Vali Rahmi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli birlikte yaptı.
Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 953’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, "Bugün bizim için önemli bir gün, millet olarak bu topraklara ilk ayak bastığımız yılın kutlamasını yapıyoruz. 953 yıl, 1064 yılında Sultan Alparslan ve onun orduları, erenleri bu topraklara gelerek, bu toprakları bu millete yurt yapmıştır. Vatan yapmıştır. Ve bin yıldır da bu millet bu topraklarda yaşamaktadır" dedi.
Uluslararası güçlerin milleti birbirine düşürme gayelerinin boşa çıkacağını söyleyen Doğan, "Tabi millet olarak çeşitli badireler atlatıyoruz. Bin yıldır bu topraklarda görmediğimiz, girmediğimiz savaş kalmadı, savunma kalmadı. Binlerce, milyonlarca şehitler verdik. Bu toprakları şehit kanlarıyla suladık. Bundan sonrası içinde şunu ifade etmek istiyorum. Bu topraklar ebedi olarak bu milletindir, bu millet bu topraklar üzerinde ebedi olarak yaşayacaktır. Bu toprakların maliyeti yüksek, ancak bu millette bu toprakları savunmasını bilen, bu toprakları yurt edinmesini bilen bir millettir. Biz bu topraklarda birlik, beraberlik içerisinde kardeşçe, bu topraklar herkese yetebilecek bir topraktır. Herkesin karnını doyurabileceği, aş bulabileceği topraktır. Dolayısıyla uluslararası güçlerin milletimizi bir birine düşürme gayeleri boşa çıkacaktır. Biz bu topraklarda birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde, mutlu bir şekilde ilelebet yaşamayı arzu ediyoruz ve bu yöndeki irademizi de beyan ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezildi. Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli, sergi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Evliya Camii avlusunda açılan fotoğraf sergisi hafta sonuna kadar ziyaret edilebilecek.
1064 Selçukluların Kars’tan Anadolu’ya girişlerinin 953’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif ve Fetih Duası da okutuldu. Vatandaşlara fetih pilavı ikram edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum