Reklam

Denizli Hayvan Pazarı'nda 60 bin büyük ve küçükbaş hayvan satılacak

Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı’nda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık satışları başladı. Denizli Ticaret Odası Başkanı İbrahim Tefenlili bu yıl 60 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışının olacağını söyledi..

Denizli Hayvan Pazarı'nda 60 bin büyük ve küçükbaş hayvan satılacak
Editör: Karamanca
16 Ağustos 2017 - 06:07




Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı’nda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık satışları başladı. Denizli Ticaret Odası Başkanı İbrahim Tefenlili bu yıl 60 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışının olacağını söyledi.
Kurban Bayramı öncesi Denizli Canlı Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar Denizli ilçelerinin yanı sıra doğu illerinden de getirilmeye başlandı. Kurbanlıkları Denizlililer de erkenden satın almaya başladı. Büyükbaş hayvan satıcısı Ersun Tatar fiyatlarda geçen sene ile az bir fark olduğuna dikkat çekerek "Fiyatlar iyi geçen seneye bakınca biraz arttı. 7 bin TL’den başlıyor, hayvanına göre 13 bine kadar çıkıyor. 3-4 gün oldu geleli 3 tane sattım" dedi.

"Afaki fiyatlar yok"
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, hayvan pazarındaki esnafları ziyaret etti. Başkan Tefenlili bu sene Canlı Hayvan Pazarı’na geçen seneden daha fazla hayvan geleceğine dikkat çekerek "İnşallah 2017 yılında kurban bayramı ilimize ülkemizde hayırlara vesile olur. Küçükbaş ve büyükbaşta geçen senelerde tuttuğumuz kayıtlara göre, bu yıl pazarımıza gelmek isteyen kayıtlı hayvan sayısında artış olacak. Geçen senenin üzerinde bir sayı bekliyoruz. Hayvan az demesin yeterli gözüküyor. İnşallah yetiştiriciler de hak ettiklerini alır. Alacak olan vatandaşlarımız da cebine göre hayvan bulur. Afaki fiyatlarla ülkede enflasyon tetikleyecek şekilde görmüyoruz. Bu normal seviyede devam edecek. Arz iyi fiyatlarda bir hafta on gün içinde oturur, herkes cebine göre hayvan bulur. 60 bin adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan bekliyoruz. Şuanda resmi kayıt olarak 55 bin adeti geçtik. Kayıtlı getireceğim diyen 60 bin hayvan gelecek" dedi.
Fiyatların uygun olduğunu belirten hayvan satıcısı İbrahim Şen, "Her dönem buraya geliriz, hayvan pazarında düve sıkıntısı yok, fiyatlar besihaneden daha ucuz. Müşterilerimizi bekliyoruz. Hayvanlar kendi besilerimiz 6 bin TL ile 9 bin TL arasında fiyatlar değişiyor. Kesime de yardımcı oluyoruz" ifadelerini kaydetti.
Hasan Hüseyin Berber de dağlarda yetiştirdiği hayvanın fiyatlarının uygun olduğunu belirterek satışa hazır olduklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum