Reklam

Kızkalesi ve Susanoğlu plajları engelsiz oluyor

Mersin’de plajlar engelliler için engel olmaktan çıkıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ’Engelli Plajı’ ile engelli bireyler, denizin keyfini artık hiçbir engel olmadan doyasıya çıkarıyor..

Kızkalesi ve Susanoğlu plajları engelsiz oluyor
Editör: Karamanca
14 Ağustos 2017 - 11:44




Mersin’de plajlar engelliler için engel olmaktan çıkıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ’Engelli Plajı’ ile engelli bireyler, denizin keyfini artık hiçbir engel olmadan doyasıya çıkarıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı A.Ş. tarafından Kızkalesi ve Susanoğlu sahillerinde yapılan hummalı çalışmalar sonucunda engelli plajı hizmete açıldı. Engelsiz bir şehir haline getirilmeye çalışılan Mersin’de, sahillerdeki engellerin de kaldırılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi var gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kızkalesi’nde ve Susanoğlu’nda uluslararası standartlardaki engelli plajlarını engelli bireylerin hizmetine soktu.
Engelli bireyler, ahşap hasır yoldan başlayarak denize kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan suyla buluşabiliyor. Suya girdikten sonra ise engelli bireyler kurulan plaj sayesinde herhangi bir risk olmadan engelli plajında denizin keyfini doyasıya çıkarabiliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin hizmetine sunulan bu uygulamaya daha önce tanık olmadığını ve hizmetin kendisini duygulandırdığını ifade eden Ülkü Gülercan, “Kızkalesi sahil olarak temiz, denizi gerçekten çok güzel ve özellikle de engelliler için kurulmuş alan beni çok etkiledi. Engelli vatandaşlarımız istediği gibi denize giriyorlar ve kullanışlı. Engelli bireyler açısından böyle bir şeyin yapılması gerçekten çok güzel" dedi.
Kurulan engelsiz plajın tabanı kuma oturduğu için herhangi bir çökme ve yıkılma tehlikesi arz etmiyor. Büyükşehir Belediyesi sayesinde ayağını denize sokabilme fırsatı bulan engelli bireylerin daha önceden tekerlekli sandalye ile denize girilmesi mümkün değilken, artık tekerlekli sandalyeyle bile denizin keyfini sürebilecekler.
Görme engelli bireyler de plajda koruma alanı bulunduğu için ve plajın derinliği de fazla olmadığından, yanlarında birer refakatçi ile veya kendileri tek başlarına denize girebilecekler. Tekerlekli sandalye ile girmek isteyen bireyler de plajı dönüşümlü olarak kullanacak. Aynı zamanda, engelli bireylerin rahatlığı adına plajlarda 1 adet tekerlekli sandalye de bulunuyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilerleyen yıllarda da çalışmalarını devam ettirerek tüm sahillerde ‘Engelli Plajı’ kurmayı hedeflediği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum