Reklam

Gavur İninde Define Operasyonu

Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesinde düzenlenen operasyonda, kaçak kazı yapan 2 kişi ve onlara gözcülük eden 4 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi Yuva Mahallesi Gavur İni Mevkii’nde izinsiz kazı yapılacağı duyumunu Burdur Jandarması harekete geçti..

Gavur İninde Define Operasyonu
Editör: Karamanca
14 Ağustos 2017 - 18:14




Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bucak ilçesine bağlı Kızılkaya Beldesinde düzenlenen operasyonda, kaçak kazı yapan 2 kişi ve onlara gözcülük eden 4 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi Yuva Mahallesi Gavur İni Mevkii’nde izinsiz kazı yapılacağı duyumunu Burdur Jandarması harekete geçti.

4 kişi gözcülük ederken, yakalandı


Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi Yuva Mahallesi Gavur İni Mevkii’nde operasyon düzenleyen Burdur Jandarması, ilk önce kaçak kazı için gözcülük eden İ.K.,M.Y.,B.B.,ve U.Y’yi yakaladı. Jandarma ekipleri daha sonra kazı yapan M.A. ve M.D. isimli şahısları, suçüstü yakaladı. Olay yerinde kaçak kazı yapan M.A. ve M.D. isimli şahıslara ait araçlarda yapılan aramada ise 1 adet çanta içerisinde Akfil marka Karot, 1 adet Hilti, 10 adet Protek Patlayıcı (Kayaları Delmeye Yarayan Patlayıcı), 20 adet 70 cm uzunluğunda siyah renkli akfil marka karat ucu, 4 adet gri renkli kaya delme ucu, 1 adet Orbus Carben Teknology marka 12 voltluk akü, 1 adet yaklaşık 50 cm uzunluğunda balyoz, 1 adet yaklaşık 50 cm uzunluğunda demir kazık, 5 litre Plastik bidon içerisinde Benzin,3 kg poşet içerisinde alçı ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından kazı malzemelerine el konulurken, yakalanan M.A. ve M.D., İ.K.,M.Y.,B.B.,ve U.Y isimli şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.


Operasyon sonrası Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kültür ve tabiat varlıkları açısından zengin bir bölgede yer alan ilimiz önemli bir potansiyele sahiptir. Bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmalara güvenlik güçlerimiz tarafından aralıksız devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstererek şüpheli gördükleri durumları zaman kaybetmeden güvenlik güçlerimize bildirmeleri kaçak kazı yapanların yakalanması ve bu değerlerimizin korunması açısından önem arz etmektedir” denildi.

burdur define

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum