Erik Dalı Gevrektir

Uzmanlar defaten uyarmıştı! Hızla tüketimi artan tavuğun insan fıtratına...

Erik Dalı Gevrektir
Editör: Karamanca
14 Ağustos 2017 - 13:30




Uzmanlar defaten uyarmıştı! Hızla tüketimi artan tavuğun insan fıtratına sirayet etmesi gibi durumların tehlikelerinden, bu tüketimin devamı gelirse insanın da yumurtlama hevesine gireceğinden, ıhınırken bir yerleri çatlatacağından uzun uzun bahsetmişlerdi.

Nitekim korkulan başa geldi! Basın camiamızın ulusal dayak yeme şampiyonu Mehmet Özmen’in Karamanla ilgili durumlara sosyal medya duvarını açması, cami duvarından çekinen bütün ‘Cesur’ hemşerilerimiz için hacet giderme noktası oldu. Şahsın duvarında eleştirse bile ‘kendi ismi’ ile yorum yapan Karamanlıları beğenelim-beğenmeyelim ayırmak gerek. Lakin fake hesaplarla beğenip yorum atan, birde el altından Özmen’e bilgi aktaran tavuk fıtratlıları da bir irdelemek lazım.

İt İti Dakkada, Hacı Hacıyı Mekke’de

Toplum hayatında rağbet görmemiş, ahir ömrünü kuluçkada geçirmiş tüm avanelerin mıknatıs gibi bir duvarda toplanmaları oldukça manidar. Horoz bulduklarına inananlar arasında herifin duvarında zaman zaman ‘Muhteşem memed’ diyenlerle ‘Ayrılda gel memed’ diyenler arasında münakaşalar çıkarken, ‘Yardır memed’ diyenlerin arabuluculuk çalışmaları da olumsuz karşılanıyor. İnsan ‘Ulan bu horoz çıkmasa bu kadar yumurta içerde mi kırılacaktı’ sorusunu sormadan edemiyor. Karaman’da gece hanımı ile ayrı yatan koca sabah kendisini bu adamın duvarında görüyor ‘Halis belin neden soğuk aldı biliyorum’!

İşin aslına bakarsanız Karamanla alakalı kısmı bu müptezele bu bilgileri gönderenler kim? Milletvekilliği için ahirete sıra verilen aday adayından, il başkanlığını Çanta’da keklik görene kadar bir sürü isim dolaşıyor. Henüz bunlarla alakalı somut bir durum olmamasına karşın somut bir ipucu Karamanlıların dikkati sayesinde yakalandı. Mehmet Özmen’in kendi duvarında paylaştığı bazı görsellerde gönderen kişilere dair endişe verici durumlar oldu. Bazı görsellerin Hasan Özünal ve Aziz Selçuk tarafından gönderildiği gibi bir durum ortaya çıkmasına karşın, inşallah bu şahsa değil de başka birine gönderilenlerin suistimal edildiği bir durumdur diyorum.

Teşbihte hata olmasın: Sürüden av yapamayan aslanlara tilkinin aracılık etmesi ve sarı öküzü vermeleri karşılığında aslanların kendilerini rahat bırakacağı sözüyle başlayıp tüm sürünün sırayla yok olması gibi. Şehir olarak ‘Beni sokmayan yılan bin yaşasın’ diye düşündükçe bütün bir şehrin o duvarda linç edilmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. Karaman’ın suyu sert kendisi mert insanına, İstanbul’dan, Ankara’dan birilerine su çekmek yakışmaz. Karamanlı kendisi horoz olmalı, varsa bir derdi adam gibi kendi adı ve lisanıyla kendisi yazmalı-çizmeli. O duvarda paylaşılan birçok ismi geçmiş tarihlerde eleştiren ve bunu haber yapan birisi olarak söylüyorum ki; seveceksek biz bize, Allah korusun da söveceksek bile biz bize. Bu müptezel kim?

Papidik demekten imtina ettiğim çok kıymetli ‘ara elemanı’ hemşerilerim; bu adamla bağınızı, irtibatınızı kesin ki sıra size gelmesin. Bindiğiniz dal gevrektir, kırılır, girer, acıtır!

Baki muhabbetle…

İlgili Diğer Haber:

Haber/Yorum/karamanca.net

karaman

karamanda

haber

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları