Reklam

Adli kontrol altındayken bile dolandırıcılık yaptı

Adana’da aylık kiraladığı evleri yıllık kiraya vererek vatandaşları dolandırdığı gerekçesiyle yakalanan ancak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahıs, bu süreçte 6 vatandaşı daha aynı yöntemde 35 bin lira dolandırdı. Bu sefer ev hapsi cezası alan şahıs aynı suçtan yeniden gözaltına alındı..

Adli kontrol altındayken bile dolandırıcılık yaptı
Editör: Karamanca
13 Ağustos 2017 - 06:39




Adana’da aylık kiraladığı evleri yıllık kiraya vererek vatandaşları dolandırdığı gerekçesiyle yakalanan ancak adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şahıs, bu süreçte 6 vatandaşı daha aynı yöntemde 35 bin lira dolandırdı. Bu sefer ev hapsi cezası alan şahıs aynı suçtan yeniden gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde meydana geldi. İddiaya göre, bir kişi aylık 500 ile bin lira arasında kiraladığı evlerle ilgili internet üzerinden yıllık kiralık ilanı verdi. Kendisini emlakçı olarak tanıtan şahsı ilk arayan Emine Şenöz (42) oldu. Sahte emlakçıyla buluşarak evi gezen ve beğenen Şenöz, şahsa 11 bin 250 lira verdi. Sahte emlakçıya inanan Ahmet Beylen, 2 bin 300 lira, Duygu Saydam 5 bin lira, Hüseyin Özipek 6 bin 500 lira, Hafize Özdemir 900 lira ve Nihal Özyılmaz 9 bin lira para verdi. Toplam 35 bin lira toplayan zanlı, bir tarafından ilan vermeye devam etti. Evleri kiraladıklarını zanneden vatandaşlar, taşınmak için geldiklerinde evde başka birilerinin oturduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı. Vatandaşlar, bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine gelerek şikayette bulundu. Polis, şikayet üzerine yaptığı araştırmada Gökhan K. isimli zanlının aylık kiraladığı evleri senelik olarak kiralayıp vatandaşları dolandırdığını belirledi. Polis, bu tespitin üzerine dolandırıcı tarafından internet üzerinden kiralık ilanı verilen bir eve müşteri oldu. Zanlı ile görüşen polis, kiracı gibi yanına gidip pazarlık yaptı. Zanlı polise aylık kiraladığı boş evi senelik gibi kiralamaya çalışırken yakalandı.

"Kontrollü dolandırdı"
Polis, zanlıyı emniyete getirerek sorguya aldı. Polis zanlıyı sorgulardan bir süre önce zanlının aynı yöntemle 4 vatandaştan yaklaşık 20 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle yakalandığını ancak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı belirlendi. Zanlının ayrıca her gün bir polis merkezine giderek imza verdiği de tespit edildi. Zanlı, ifadesinde ihtiyacı olduğu için, ekonomik olarak zor durumda olduğu için bu yöntemi seçtiğini söylediği öğrenildi. Zanlı ifadesinin ardından adliyeye sevke edildi.

"Ev hapsi cezası verildi adliye çıkışı gözaltına alındı"
6 vatandaştan 35 bin lira dolandıran zanlıya çıkarıldığı nöbetçi mahkemede bu kez de ev hapsi cezası verildi. Daha önceden de vatandaşları dolandırmaktan adli kontrol şartıyla serbest kalan zanlı hakkında serbest kaldığı sırada bir vatandaş daha şikayetçi olunca zanlı adliye çıkışında tekrar gözaltına alındı. Zanlı emniyete getirilerek sorguya alındı. Zanlı suçlamaları kabul etti. Zanlı ifadesinin ardından tekrar adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum