Myrina ve Gryneion okuyucuyla buluşuyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan antik kentler içinde, tarihte Apollon Tapınağı ile bilinen Gryneion ve toprak heykelcikleriyle arkeoloji dünyasını şaşırtan Myrina antik kentlerinin arkeolojik kültür mirası Aliağa Belediyesi’nin yayınladığı kitapla bilim dünyasına sunuldu..

Myrina ve Gryneion okuyucuyla buluşuyor
Editör: Karamanca
08 Ağustos 2017 - 15:22




İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan antik kentler içinde, tarihte Apollon Tapınağı ile bilinen Gryneion ve toprak heykelcikleriyle arkeoloji dünyasını şaşırtan Myrina antik kentlerinin arkeolojik kültür mirası Aliağa Belediyesi’nin yayınladığı kitapla bilim dünyasına sunuldu.
Aliağa Belediyesinin Aliağa Kent Kitaplığı adı altında yayınladığı dizinin üçüncü kitabı Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt 15 Ağustos Salı günü dağıtıma çıkıyor. Uzun süredir Arkeoloji ve tarih meraklıları tarafından sabırsızlıkla beklenen Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt okuyucusuyla buluşuyor. Myrina ve Gryneion kitabı, bölgede son yıllarda Arkeolojik Yüzey Araştırmaları yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Yüzey Araştırması Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez koordinatörlüğünde 19 Akademisyenin bilimsel makaleleriyle hazırlandı. Kitap, Myrina ve Gryneion antik kentleri ile ilgili tüm tarihi, arkeolojik ve kültürel mirası bir araya getirirken son yıllarda bölgede yapılan yüzey araştırmalarında elde edilen bilgileri de ilk kez bilim dünyasına kazandırdı. Kitap ayrıca, iki antik kentin tarihten arkeolojiye, coğrafyadan jeoloji ve biyolojiye kadar birçok farklı yönünü içeriyor. Eserde, 2011-2016 yılları arası yüzey araştırmalarında bulunan veriler ile birlikte buluntular ve disiplinler arası araştırmalara da yer verildi. Kitabın 2. cildinin de, Aliağa Belediyesi tarafından gelecek yıl arkeoloji ve tarih meraklılarına ulaşacağı bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum