Özel hastanede arbede

Tekirdağ Çorlu Özel Reyap Hastanesinde yakınlarını kaybeden vatandaşlar ile hastane personeli arasında arbede çıktı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen olayda yakınlarının ölümünde hastanenin kusuru olduğunu iddia eden vatandaşlar, yoğun bakım bölümüne de inerek kapıları tekmeledi..

Özel hastanede arbede
Editör: Karamanca
08 Ağustos 2017 - 09:06




Tekirdağ Çorlu Özel Reyap Hastanesinde yakınlarını kaybeden vatandaşlar ile hastane personeli arasında arbede çıktı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen olayda yakınlarının ölümünde hastanenin kusuru olduğunu iddia eden vatandaşlar, yoğun bakım bölümüne de inerek kapıları tekmeledi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz salı günü rahim ağzı ameliyatı için hastaneye getirilen Yadigar A.’nın ölümünün ardından hasta yakınları ile hastane personeli arasında arbede çıktı. Yadigar A.’nın hayatını kaybettiğinin hastane yönetimi tarafından yakınlarına bildirilmesinden sonra birkaç kişi sinir krizi geçirerek fenalaşırken, hastane personeli polis eşliğinde tıbbi müdahalede bulundu. Yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak çevik kuvvet ekipleri de hastane önünde güvenlik önlemi aldı. Yakınlarının ölümünde hastanenin kusuru olduğunu iddia eden vatandaşlar, yoğun bakım bölümüne de inerek kapıları tekmeledi.
Yadigar A.’nın cenazesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla önce Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken Çorlu Cumhuriyet Savcısının talimatı ile otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Yadigar A.yı (45) kadın hastalıklarından dolayı hastaneye getirdiklerini belirten yakınları "Akrabamızın ölümünde doktor veya hemşire kusuru var" iddiasında bulundu.

"Yasal yollara başvurmayı düşünüyoruz"
Genç yaşta hayatını kaybeden Yadigar A.`nın yakını Özgür Dinçer, "Geçtiğimiz salı günü hastaneye rahim ağzı ameliyatı olmak için getirdik. Ameliyattan sonra her şey normalken hastanın akciğerleri parçalanmış şekilde 4 gün serviste kaldı. Hasta her seferinde ‘Ben ölüyorum, birileri bana yardım etsin’ diye söyleniyordu. Bugünde ölüm haberini aldık" dedi.
"Hastanız iyi diyerek bizi eve göndermişlerdi" iddiasında bulunan ve hastane hakkında şikayetçi olacaklarını belirten Özgür Dinçer, "Hastayı kontrole gelen hemşire, hastanın iç organlarında sıkıntı olduğunu karnındaki şişkinliğin sebebinin akciğer veya bağırsaklarının parçalanması sonucu şişkinlik olabileceğini söyledi. Tekrar doktorları çağırdık durumu söyledik ilk başta doktorlar durumu inkar ettiler. Narkozun etkisidir diyerek olayı geçiştirdiler. Sonrasında bizi dışarı çıkarıp odaya bir makine getirdiler. Hastanın yediği, içtiği ne varsa hepsi karnında birikmiş yarım saatlik bir ameliyat için hastayı yoğun bakıma aldılar. Aradan 2-3 saat geçti hastanız iyi diyerek bizi eve gönderdiler. Ameliyatın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hastanızın durumu iyi bir sıkıntısı yok diyerek hastayı bize bir türlü göstermediler. Hastanenin başhekimi hastanız iyi biz elimizden geleni yapıyoruz içiniz rahat olsun diyor ama bugün hastamızın vefat haberini alıyoruz. Hastamız ameliyata gelmeden önce evinde temizlik yaptı ama ameliyattan sonra hasta bir daha yataktan kalkamadı. Bu durumla ilgili bütün yasal yollara başvurmayı düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.

Hastane yetkililerinden açıklama
Özel Reyap Hastanesi Müdürü İbrahim Oktay olaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğinde, hastamız ’Over Kisti’ tanısıyla bir an önce ameliyat olması önerilmiş olup, hasta ameliyatı ertelemiş ve sonrasında şikayetlerinin şiddetlendiği bir dönemde hastanemize tekrar başvurmuştur. Hastanın ameliyat için yatışı yapıldığında, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve Hipotiroidi tanısı almış hastalıkları da olması nedeniyle, ameliyat öncesi bu hastalıkları tedavi ile kontrol altına alınmaya çalışılmış, yapılan tedavi sonrasında, laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatlarla hastada, kistik oluşumun daha da büyüdüğü, ayrıca karın içerisinde geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı yaygın yapışıklık ve adezyonların olduğu görülmüş, bu haliyle komplikasyon gelişme riski yüksek olan hasta, hastanemiz yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi altındayken, solunum yetmezliği ile başlayan süreçte çoklu organ yetmezliği nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybedilmiştir. Hastamızı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor, farklı algılar gelişmesi üzerine bu açıklamayı yapmayı uygun bularak, hastamızın yakınlarına acılarını paylaşarak başsağlığı diliyoruz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum