Reklam

Cepten konuşmada Avrupa lideriyiz

Türkiye aylık 436 dakika mobil kullanım süresiyle ortalama 257 dakika cep telefonuyla konuşmanın yapıldığı Avrupa’da liderliğini ilan etti..

Cepten konuşmada Avrupa lideriyiz
Editör: Karamanca
07 Ağustos 2017 - 06:43




Türkiye aylık 436 dakika mobil kullanım süresiyle ortalama 257 dakika cep telefonuyla konuşmanın yapıldığı Avrupa’da liderliğini ilan etti.
Ajans Press Medya Takip Merkezi’nin incelemesine göre Türkiye aylık 436 dakika mobil kullanım süresiyle ortalama 257 dakika cep telefonuyla konuşmanın yapıldığı Avrupa’da liderliğini ilan etti. Türkiye’de yaklaşık yüzde 95 oranında mobil kullanıcı olduğu tespit edildi. Bu oranın rakamsal değeri ise 74 milyon 500 bin vatandaş oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) verilerine göre en son 66 milyon olan 3G abone sayısı, 4.5G’nin hayata geçmesiyle beraber 23 milyon 500 bine gerilerken, 4.5G kullanıcı sayısı ise 45 milyon 700 bine ulaştı.
Yapılan son araştırmalara göre sabit ve mobil telefon trafiği 64 milyar dakikayı geçerken, bunun 62,1 milyar dakikasını mobil hatlardan yapılan görüşmeler oluşturdu. Türkiye’de vatandaşların en çok aradığı kısa numara hastane randevularında kullanılan 182 olurken vatandaşların en çok aradığı ülke ise Almanya oldu. Avrupa’da mobil kullanım süresinde Türkiye liderliği göğüslerken, Türkiye’yi sırasıyla Fransa, İsveç ve Norveç takip etti.
Ajans Press ve PRNet’in ortak medya analizinde cep telefonları yıl içerisinde 20 bin 360 habere konu oldu. Son yıllarda elimizden düşürmediğimiz cep telefonları eleştiri oklarının hedefinde olurken medyaya yansıyan haberlerdeki en dikkat çekici ayrıntı günde ortalama 5 saatten fazla mobil cihazları kullanıyor olmamız oldu. Sosyal ağlar ise cep telefonu kullanımın artmasındaki en önemli faktör olarak belirtildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum