Dünya gençleri Diyarbakır'da

’Radikalleşme ve Popülizme Karşı Gençlik İnisiyatifleri İçin Yaratıcı Araçlar’ adlı eğitim kursu kapsamında Portekiz, Bulgaristan, Almanya, Macaristan, İtalya, İspanya’dan gelen 26 genç Diyarbakır’da buluştu..

Dünya gençleri Diyarbakır'da
Editör: Karamanca
05 Ağustos 2017 - 08:35




’Radikalleşme ve Popülizme Karşı Gençlik İnisiyatifleri İçin Yaratıcı Araçlar’ adlı eğitim kursu kapsamında Portekiz, Bulgaristan, Almanya, Macaristan, İtalya, İspanya’dan gelen 26 genç Diyarbakır’da buluştu.
Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, Avrupa’da yaygınlaşan İslamofobinin önüne geçmek için çalışma başlattı. Erasmus + Programı Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Projeleri kapsamında desteklenen Radikalleşme ve Popülizme Karşı Gençlik İnisiyatifleri İçin Yaratıcı Araçlar adlı eğitim kursu kapsamında Portekiz, Bulgaristan, Almanya, Macaristan, İtalya, İspanya’dan gelen 26 genç Diyarbakır’da buluştu. Avrupalı gençler Diyarbakır’da kültür, kimlik, aidiyet, ön yargılar ve klişeler kavramları üzerinde tartışmalar gerçekleştirerek, çözüm önerileri geliştirmeye çalıştı. Her ortak kuruluşun kendi ülkesinde gerçekleştireceği atölye çalışmaları için en uygun metotların ve araçların neler olabileceği konusunda büyük bir yoğunlaşmanın gerçekleştiği eğitim kursunda 1 yıllık eylem planı oluşturularak geleceğe yönelik uzun süreli proje planları üzerinde fikir alışverişlerinde bulunuldu.
Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, bu tür etkinliklerle Türkiye ve Diyarbakır’ın dünyaya tanıtımına katkıda bulunduklarını söyledi. Avrupalı gençlerin önümüzdeki 1 yıl boyunca kendi ülkelerindeki radyo, televizyon programlarına çıkarak duyarlılık geliştirme, farkındalık gerçekleştirme çalışmalarına katılacağını aktaran Suvari, "Gençler sosyal medyayı aktif kullanarak daha çok gence ulaşma, siyasetçiler ve medya ile doğrudan ilişkiler geliştirerek farklı kültürlere karşı pozitif bir dil ve hoşgörünün geliştirilmesi için sürekli iletişim halinde olacak. Diyarbakır’daki programa katılan Avrupalı gençler, kendi ülkelerinde çocuk ve gençlere yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirerek daha duyarlı, daha aktif, daha bilinçli, daha hoşgörülü ve tüm kültürlere saygılı gençler yetiştirilmesi hususunda çaba sarf edilmeye çalışılacak" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum