Elazığ'da gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ’da hastanede yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı..

Elazığ'da gerçeği aratmayan tatbikat
Editör: Karamanca
04 Ağustos 2017 - 07:45




Elazığ’da hastanede yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.
Medical Park Elazığ Hastanesi’nde deprem, yangın ve bina tahliye tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği Elazığ’da merkezi Sivrice üssü olan 7 şiddetindeki deprem neticesinde hastanenin bazı bölümlerinde çöküntü meydana gelirken, yangın da çıktı. İlk anda hastanenin kurtarma ekipleri tarafından 3 yaralı dışarıya çıkarılırken olay yerine UMKE, AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerden hastane ve İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yangını söndürürken, UMKE ve AFAD ekipleri depreme bağlı göçükte kalan 3 yaralıyı hastaneden çıkarıldı. Daha sonra yangına bağlı dumandan etkilenerek içeride mahsur kalan bir yaralıyı ise itfaiye ekipleri hastane dışına çıkardı. Tatbikatta, hastanenin 3. katında mahsur kalan yaralı ise halat kullanılarak başarılı bir şekildi indirildi.
Hastanede afet planı çerçevesinde deprem, yangın ve tahliye tatbikatını gerçekleştirdiklerini belirten Hastane İş Güvenliği Uzmanı Semih Aykurt, "Senaryo gereği merkez üssü Sivrice olan bir deprem gerçekleşiyor. Biz hastanemizde bina hasar tespiti yapmaya çalışırken merdivenlerde göçük olduğunu fark ediyoruz. Yemekhanemizde doğalgaz borusunda bir ayrılma ile birlikte doğalgaz kaçağı ile yangın başlıyor. Yangını gören yemekhane personeli santrale haber vererek yangın anonsu verilmesini istiyor. Hastane içerisinde anons verilerek hasta tahliyesine başlanıyor, aynı zamanda AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerine haber verilerek destek isteniyor ve tahliye işlemine başlanıyor. Yürüyebilen hastalarımızı kendi hastanemiz içinde tahliye ekiplerimizle birlikte tahliye işlemlerini gerçekleştirdik. Yürüyemeyecek durumda olan hastaları yatay tahliye yaparak 2. katta geçici güvenli toplanma noktasına aldık. AFAD ve UMKE ekipleri hastaların ilk müdahalesini yaptıktan sonra bir tanesini iple indirmek üzere diğerlerinide acil çıkış merdivenlerinden indirerek en yakın sağlık kuruluşuna sevkini gerçekleştirdi. İlimizde olabilecek afetlere karşı hazır olma konusunda bizim için güzel bir tatbikat oldu" dedi.
Afete hazır olma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla deprem, yangın ve tahliye tatbikatını yaptıklarını dile getiren AFAD Müdürlük Planlama ve Zararı Azaltma Şube Müdürü Osman Pıhtılı, "UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri olarak hastanedeki hasta ve yaralıları kurtarma anlamında bir tatbikat yaptık. Deprem ve yangın afetlerinin olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim tatbikatlardaki amacımız afetlere hazır olmak ve afet sırasında can ve mal kaybını en aza indirmek" şeklinde konuştu.
Afet planı tatbikatını yaptıklarını aktaran UMKE Sorumlusu Fatih Ural ise, "Tatbikatta senaryo gereği 7 şiddetinde deprem oluyor. Deprem sonucunda binada yıkım meydana geliyor. Yıkıma bağlı olarak yangın gerçekleşiyor. Yangın sonucunda da hastanemizin kendi ekipleri tarafından yeşil kodlu 3 yaralı dışarıya çıkarılıyor. 3 adet kırmızı kodlu yaralı ise UMKE, AFAD ve hastanenin kendi kurtarma ekipleri tarafından kurtarılıyor" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum