Diyarbakır'da tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları başladı

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde dün akşam saatlerinde çöken 4 katlı binanın ardından tahliye edilen 3 binada hasar tespit çalışmalarına başlandı. Çalışmalar sırasında apartman sakinleri ile zabıtalar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı..

Diyarbakır'da tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları başladı
Editör: Karamanca
03 Ağustos 2017 - 09:59




Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde dün akşam saatlerinde çöken 4 katlı binanın ardından tahliye edilen 3 binada hasar tespit çalışmalarına başlandı. Çalışmalar sırasında apartman sakinleri ile zabıtalar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi 2’nci Sokak’ta bulunan ve çökme tehlikesi nedeniyle önceki gün boşaltılan Gökdağ Apartmanı dün akşam büyük bir gürültüyle yıkılmıştı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda vatandaşlar yıkılan bina ile birlikte içeride kalan eşyalarının üzüntüsünü yaşamıştı. Olası bir çökme durumunda daha önce tahliye edilen Fidan, Nur ve Girne apartmanlarında da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması başlattı. Fidan apartmanının giriş kapısı yıkılan binanın enkazı altında kaldığından ekipler bölgeye çağrılan itfaiyenin vinci yardımıyla yukarı çıkıp camları kırarak binaya girebildi. Eşyalarını almadan binalardan tahliye edilen apartman sakinleri ile zabıta görevlileri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Vatandaşlar zabıta ekiplerini suçlarken zabıta ekipleri de vatandaşlara binaların çürük olduğunu ve yapılacak incelemenin ardından eşyaların tahliyesi konusunda karar verileceğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum