Reklam

Engelli merkezinde kan donduran iddialar

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir engelli merkezinde kalan hastaların tacize uğradığı, darp edilip zorla çalıştırıldığı, kadın ve erkek hastaların aynı odalarda kaldığı iddia edildi..

Engelli merkezinde kan donduran iddialar
Editör: Karamanca
02 Ağustos 2017 - 09:11




Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir engelli merkezinde kalan hastaların tacize uğradığı, darp edilip zorla çalıştırıldığı, kadın ve erkek hastaların aynı odalarda kaldığı iddia edildi.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bulunan özel bir engelli rehabilitasyon merkezinde ortaya çıkan iddialar duyanların kanını dondurdu. Engellilerin daha rahat bir ortamda hayatlarını sürdürüp rehabilite edilmesini sağlamak için açılan engelli bakım merkezinde kalan hastaların darp edilip, zorla çeşitli işlerde çalıştırıldığı iddia edildi. Görüntü ve fotoğraflarla da desteklenen iddialar bununla da sınırlı kalmadı. İddiaya göre, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinde bulunan kadın ve erkekler aynı odada barındırılırken, bazı hastaların kurumun bodrum katına kilitlenip aç susuz bırakıldığı ve işkence edildiği öne sürüldü. Sağlıksız ortamda yaşamlarını sürdüren engellilere bozuk gıdalar verilerek hayatlarının tehlikeye atıldığı kaydedildi.
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan engelli bakım merkezi sahibi, bu görüntüleri yayanın kendi kurumlarında müdür olduğunu ve tüm bu durumda kendisinin hiçbir girişiminin olmadığını savundu. Engelli merkezi sahibi, “Kurumda iki üç ay deneme süreci için internetten bulunma bir müdür alınıyor, tanımıyorum. Bu kişi kurum içerisinde kirli emellerine ulaşmaya çalışıyor. Şahıs, genç, çalışan tüm kadın elemanları sıkıştırıyor. Bu durum fark edildikten sonra kendisinin işine son verdim. Ertesi gün Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığına bildirdim, aklınca beni korkutmak için yönlendirmelerle bunları yapmış. Kurum muhataplığı müdüre aittir, tüm iddialar kendisinin sorumluluğundadır. Savcılık soruşturmasının ardından kendisine tazminat davası açacağım” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri ise, konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde kendilerine bir başvuru olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
İddialara ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılırken, 4 kişinin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum