Reklam

Dev kenevirler polisi şaşırttı

Diyarbakır’da UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’ne 100 polisle düzenlenen operasyonda, insan boyunu aşan çok sayıda Hint keneviri ele geçirildi. Polisi bile şaşırtan yaklaşık 4 metre uzunluğundaki Hint kenevirleri baltayla sökülerek imha edildi..

Dev kenevirler polisi şaşırttı
Editör: Karamanca
02 Ağustos 2017 - 09:34




Diyarbakır’da UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’ne 100 polisle düzenlenen operasyonda, insan boyunu aşan çok sayıda Hint keneviri ele geçirildi. Polisi bile şaşırtan yaklaşık 4 metre uzunluğundaki Hint kenevirleri baltayla sökülerek imha edildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesince UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri’ne sabah saatlerinde 100 polisle uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonun yapıldığı bölge insansız hava araçlarıyla kontrol edildi. Operasyonda yaklaşık 4 metre boyunda Hint kenevirleri ele geçirildi. Kenevirleri yerinden sökmeye çalışırken zorlanan polis, çareyi bitkileri baltayla kesmekte buldu. Kenevirler, numuneler alındıktan sonra yakılarak imha edildi.

“Zehir tacirlerine müsaade etmeyeceğiz”
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, “Operasyon yapılan bölgede geçen yıl 1 milyon kök, bu sene başlarında da 80 bin kök ele geçirildi. Şimdi çalışmalar devam ettiği için kök adetini tam olarak bilmiyoruz. Etkin ve kararlı çalışmalarımızın neticesini almış bulunmaktayız. Geçmiş yıllara oranla hem sayıda hem de ekilen arazide çok düşüş var. Herkesin bilmesini istiyoruz ki uyuşturucu ile mücadele Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve yurt sathında kararlı bir şekilde devam edecektir. Zehir tacirlerine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum