Reklam

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Mezunlar Buluşmasına Katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesinin

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Mezunlar Buluşmasına Katıldı
Editör: Karamanca
24 Temmuz 2017 - 14:18




İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesinin 50. yılı münasebetiyle düzenlenen mezunlar buluşması programına katıldı.


Karaman Önder İmam Hatipliler Derneğinin düzenlediği, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen programa Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Daire Amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve imam hatip mezunları katıldı.


Okul mezunlarından Hüseyin Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Salık, İmam Hatip Lisesinin 50.yılını kutlayarak geçmişten günümüze okul ve mezunları hakkında bilgilendirmede bulunduğu konuşmasında misafirleri selamlayarak açış konuşmasını yaptı.


Ardından kürsüye çıkan Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker,  Karaman İmam Hatip Lisesi öğrencilik yıllarında öğretmen ve arkadaşlarıyla yaşadığı anılarından bahsetti. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı program Önder İmam Hatipliler Genel Başkanı Halit Bekiroğlu’nun imam hatip okullarının kuruluş gayelerinden ve birlik, beraberliğin öneminden bahsettiği konuşmasıyla devam etti.


Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, tarihi süreç içerisinde imam hatip okullarının dönem dönem çeşitli siyasi görüş ve ideolojilerin ithamlarına maruz kaldığını belirterek burada okuyan öğrencilerin zaman zaman cezalandırıldığını, gelinen noktada toplumun sahiplenişi ile imam hatiplilerin ülkesine ve milletine hizmet etmeye devam ettiğini ifade etti.


İlimizdeki imam hatip okulları ve başarı durumları hakkında bilgiler veren İl Müdürü Kuntoğlu, “Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuuru ile hareket eden,  mazideki köklerinden atiye uzanan bu gençlik, dar kalıpları geniş ufuklara çeviren, değerlerini kişiliğe dönüştürmüş bir nesil olarak ülkesine ve dünyaya adanmış bir gençlik olma yolunda nice 50 yıllara uzanacaktır. Eğitim hayatı boyunca Karaman İmam Hatip Lisesinden yolu geçen yaklaşık 15 bin öğrenciye her yıl yenileri eklenecek daha güzel günler yaşanacaktır.” şeklinde konuştu. Kuntoğlu, imam hatipler açan ve bu okullarda hizmet eden tüm hayırseverlere, işadamlarına, idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi.


İmam hatip lisesinde görev yapmış emekli idareci ve öğretmenlere hediye takdimini sonrasında geçmiş yıllara ait fotoğrafların yer aldığı serginin gezilmesinin ardından ikram edilen yemekler ile program son buldu.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum