Reklam

Köpekten insanlık dersi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kendi 5 yavrusu ile birlikte annesinin terk ettiği yavru kediyi de sahiplenen köpek, anne şefkatinin en güzel örneğini sergiliyor..

Köpekten insanlık dersi
Editör: Karamanca
19 Temmuz 2017 - 09:52




Bursa’nın İnegöl ilçesinde, kendi 5 yavrusu ile birlikte annesinin terk ettiği yavru kediyi de sahiplenen köpek, anne şefkatinin en güzel örneğini sergiliyor.
Özellikle son yıllarda merhamet duygusu azalırken, hayvanlar arasında yaşanan şefkat insanlara örnek oluyor. İnegöl’de 5 yavrusu bulunan Pamuk isimli anne köpek, annesinin terk ettiği yavru kediyi sahiplendi. Sokaktan alınan 3 yaşındaki gebe köpek, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde 1.5 ay önce 5 yavru dünyaya getirdi. Yavrularına merkezde bakan ve Pamuk ismi verilen anne köpek, barınakta annesi tarafından terk edilmiş 1 aylık yavru kediyi de evlat edindi.
Köpek yavru kediyi emziriyor
Barınağa gelenler, yavruları ile birlikte yavru kediyi emziren anne köpeği görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Şefkatli köpek, yavru kediyi kendi yavrularından ayırt etmiyor.
Veteriner Musa Subaşı, barınağa gelen yavru kedinin annesi tarafından terk edildiğini belirterek, “Barınakta iken 1.5 ay önce 5 yavru dünyaya getiren anne köpeğin yavru kediyi de emzirdiğini gördük. Bu, hekimlikle açıklanacak bir durum değil. Annelik içgüdüsüyle yapmış olduğu bir davranış. Doğada bunun örneklerini az da olsa görüyoruz. Burada bir merhamet timsali var. Bir hayvanın annelik içgüdüsü ile canlıyı ayırt etmediğini gördük. Kendi yavruları ile beraber yavru kediye de bakıyor. Yavru kediyi de yavrularının arasına aldı. Normalde yavru kedi çok hareketli, yerinde durmuyor. Köpeğin ona annelik yapması bizi çok şaşırttı. Hem sevindik, hem de duygulandık” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum