Mutlular 15 Temmuz için yürüdü

Mersin’in Mut ilçesinde "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi..

Mutlular 15 Temmuz için yürüdü
Editör: Karamanca
16 Temmuz 2017 - 06:50




Mersin’in Mut ilçesinde "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüş vatandaşların oluşturduğu Türk bayraklı kortej ile gerçekleştirildi. Yürüyüşte Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne dikkat çekilerek terör örgütlerine karşı tek yürek olunduğunun mesajları verildi. Kaymakamlık tarafından organize edilen etkinlikte cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Yürüyüşe katılanlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.
Polis araçları Türk bayrakları ile süslenerek korteje eşlik ederken, yürüyüşe 7’den 70’e katılan herkes kardeşlik ve birliktelik vurgusu yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim okunması, sinevizyon gösterisi, şiirlerin okunması, ilahilerin okunması, 15 Temmuz şeref defterinin imzaya açılması ve bütün camilerde sela okunması ile son buldu.
Etkinliğe, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Güney, Müftü Mustafa Öztürk de katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum