Vali'den şehit ailelerine iftar

Kütahya Valisi Vali Ahmet H. Nayir, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü sebebiyle şehit aileleri onuruna iftar programı düzenledi..

Vali'den şehit ailelerine iftar
Editör: Karamanca
15 Haziran 2017 - 07:42




Kütahya Valisi Vali Ahmet H. Nayir, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü sebebiyle şehit aileleri onuruna iftar programı düzenledi.
Askeri Gazino’da düzenlenen iftar programına Vali Ahmet H. Nayir ile eşi Münevver Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Sedat Oktar ile Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur ile eşi Hacer Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK temsilcileri, bazı daire müdürleri, şehit yakınları ile askeri erkan katıldı.
Şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Vali Ahmet H. Nayir, Türkiye’de şehitler tepesinin hiçbir zaman boş kalmayacağını söyledi. Birlik ve beraberlik sofrasında bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu paylaşan ve katılanlara teşekkür eden Vali Ahmet H. Nayir, şehit ailelerini kendi ailesi olarak gördüğünü kaydetti.
Vali Nayir, “Ramazan birlik ve beraberlik ayı. Burada da bu birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz için, vatanımız için, mukaddesatımız için, bayrağımız için canlarını veren şehitlerimizin aileleri ve yakınlarıyla bir iftar sofrasını paylaşmanın lezzetini yaşıyoruz. Davetimize icabet eden bütün şehit ailelerine, yakınlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bugünümüzde şehit ailelerimizle birlikte olan belediye başkanımıza, rektörümüze, adli personelimize, askeri personelimize, idari personelimize teşekkür ediyorum. Bizleri bir iftar sofrasında şehit ailelerimizi de yalnız bırakmayıp aynı ortamı paylaşmanın mutluluğunu bizlere yaşatmış oldular. Bu vatan için yapılacak olan en büyük fedakarlık karşılığında da rütbelerin en büyüğünü beraberinde getirdi. İnanıyoruz ki şehit ailelerimizin her ne kadar acıları olsa da bu onuru hep birlikte yaşıyorlar ve bu ülkenin geleceğine ait güzel işlerin başarılması, bugünkü özgürlük ortamımızın olması için minnet duyduğumuz şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya çalışıyorlar. Temennimiz bu sıkıntıların biran önce bitmesi ama bu topraklarda var olduğumuz müddetçe öyle görünüyor ki şehitler tepesi hiç boş kalmayacak. Bizler şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onların bizlere emanet olan ailelerini, yakınlarını da ailemiz olarak görüyoruz. Bugün Jandarma teşkilatımızın kuruluşunun 178. yıl dönümü. Bu vesileyle biz ikisini bir araya getirelim, şehit jandarma ve polislerimizi birlikte analım, ailelerle birlikte olalım diye bu programı düzenledik” diye konuştu. (EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum