Dolandırıcıların tuzağına düşen yaşlı kadının parasını polis kurtardı

Samsun’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp FETÖ’ye üye olduğunu söyledikleri yaşlı kadının elden teslim ettiği 27 bin lira ile bin euro parasını alan dolandırıcılar suçüstü yakalandı. Mahkemeye çıkarılan dolandırıcı şahıs tutuklandı..

Dolandırıcıların tuzağına düşen yaşlı kadının parasını polis kurtardı
Editör: Karamanca
14 Haziran 2017 - 10:53




Samsun’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp FETÖ’ye üye olduğunu söyledikleri yaşlı kadının elden teslim ettiği 27 bin lira ile bin euro parasını alan dolandırıcılar suçüstü yakalandı. Mahkemeye çıkarılan dolandırıcı şahıs tutuklandı.
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılar, 78 yaşındaki K.Ç. adlı kadını telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Yaşlı kadına Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olduğunu söyleyip eve gönderecekleri sivil polise evdeki bütün paraları teslim etmesini söylediler.
Dolandırıcıların korkutup kandırdıkları yaşlı kadın tuzağa düşerek eve gelen sahte polis S.Ç.’ye (32) elden 27 bin lira ile bin euro parayı teslim etti. Ancak, polis telefon dolandırıcılarına yönelik sürdürdüğü çalışma sonucu S.Ç.’nin parayı teslim almaya gittiğini tespit etti.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaşlı kadının evine giderek parayı elden teslim alıp evden ayrılan S.Ç.’yi evin yanında yaptığı operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan ve aldığı para ele geçen S.Ç., polisteki sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren S.Ç., ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum