Reklam

FETÖ Paralel Rütbe Düzeni Bile Kurmuş

Hain örgüt, Jandarma Komutanlığı’nı JATEK, JAMYO, astsubay ve teğmenler diyerek 4 müdürlüğe bölmüş.

FETÖ Paralel Rütbe Düzeni Bile Kurmuş
Editör: Karamanca
13 Haziran 2017 - 12:02




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Jandarma Okullar Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanmasını çözdü. Buna göre örgütün Jandarma’yı JATEK, JAMYO, astsubay ve teğmenler diyerek 4 müdürlüğe böldükleri belirtildi.


Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savıcısı Necip Özalkan, Jandarma Okullar Komutanlığının mahrem yapılanmasına ilişkin 140 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, örgütün komutanlıkları kendi içerisinde bölgelere ayırdığı ve her komutanlığın bir müdürünün olduğu, bu müdüre bağlı müdür yardımcıları, müdür yardımcılarına bağlı öğretmen gruplarının bulunduğuna dikkat çekildi. Subay ve astsubaylardan oluşan öğrencilerin ise öğretmenlere bağlı olduğu belirtilen iddianamede, en tepede ise müdürlere talimatları veren genel müdürler yer alıyor.

İddianamede örgütün, Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı’ndaki yapılanmasını JATEK, JAMYO, astsubay ve teğmenler diyerek 4 müdürlüğe böldükleri belirtildi. Şüphelilerden Alparslan Saygın’ın ‘Öğretmen Teğmenlerin’, şüpheli Abdulkadir Erdoğan’ın “JATEK’in”, şüpheli Süleyman Aydemir’in “Subay Temel Öğrencilerinin’, kimliği tespit edilemeyen Harun kod isimli şüphelinin ise “JAMYO’nun” müdürü olduğu tespit edildi. Tespit edilen 4 müdürün üstünde de Genel Müdür olarak Aydın ve İhsan kod adlarını kullanan şüpheli Hüseyin Yurdagül olduğu kaydedildi.  


ÖĞRENCİLERLE TANIŞMA ÇİZELGESİ

FETÖ’nün Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) yapılanmasına ilişkin iddianamede dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. FETÖ ile iltisaklı JATEK’e girmeye hak kazanan öğrencilerin bulundukları illerdeki sorumlu abileri vasıtasıyla JATEK’in paralel yapılanmasında yer alan müdür yardımcısı ve öğretmen ile tanıştırıldığı bildirildi. Müdür yardımcıları ve öğretmenlerin bu tanışma işlemi için müdür tarafından kendilerine verilen ve içerisinde gidecekleri illerde JATEK’e gelecek örgüt mensubu öğrencilerin FETÖ içerisindeki faaliyetleri, nerede okuduğu, kendisinden hangi abinin sorumluğu olduğu, temasın nasıl kurulacağı gibi bilgilerin yazılı olduğu çizelgeden faydalandığı kaydedildi.


GÖZ TEMASIYLA TAKİP

Öğretmen ile örgüt mensubu öğrencinin Ankara’daki ilk karşılaşması da iddianamede anlatıldı. Buna göre, okula başlanmadan önce belirlenen buluşma sağlandığında fiziksel herhangi bir temasa girilmeden göz temasıyla, örgüt mensubu öğrencinin ‘öğretmeni’ uzaktan takip ederek esas görüşmenin yapılacağı yere geldiği belirtildi. Gerek öğretmenlerin kaldıkları evlerde gerekse öğrencilerin kendi tuttukları evlerde gerçekleşen buluşmalarda öğrenciler FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in video kasetleri ve kitaplarıyla örgütsel ideolojik eğitime tabi tutuldukları belirtilen iddianamede, “Buralarda öğretmen ya da onun üstü olan müdür yardımcısı tarafından öğrencilerin, okuldaki rütbeliler ve diğer öğrenciler ile okul hayatı hakkında verdikleri her türlü bilgi kayıt altına alınmaktadır” denildi.


FİŞLEMELER FLASH BELLEKTE

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen mahrem yapılanmada görevli olan JATEK Müdürü “Doğan kod” adlı Abdülkadir E. Örgüt içindeki görevinin JATEK kursiyer ve öğrencilerinin maneviyatı ile ilgilenmek olduğunu, bu görevi veren Genel Müdür Hüseyin Yurdagül ile ayda ya da iki ayda bir görüştüğünü söyledi. Müdürlüğünü yaptığı JATEK’teki örgüt mensubu öğrenci ve kursiyerlerin örgütsel durumlarını değerlendirmek üzere isimlerin yer aldığı flash bellekleri müdür yardımcılarına verdiğini söyleyen Abdülkadir E, “Öğrenciler okuldan mezun olduktan ve tayin yerleri belli olduktan sonra manevi durumlarını içerir ‘iyi, orta ve zayıf’ şeklinde derecelendirip oluşturulan raporlar bana ulaştırılıyor, ben de Hüseyin Yurdagül’e rapor veriyordum” ifadelerini kullandı. 


Ebru Karatosun / Türkiye gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum