Altınpark'taki "Kitap Günleri Fuarı" yoğun ilgi görüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında açılan “Kitap Günleri Fuarı”, her gün 6 binin üzerinde Başkentli tarafından ziyaret ediliyor..

Altınpark'taki "Kitap Günleri Fuarı" yoğun ilgi görüyor
Editör: Karamanca
12 Haziran 2017 - 11:22




Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında açılan “Kitap Günleri Fuarı”, her gün 6 binin üzerinde Başkentli tarafından ziyaret ediliyor.
Fuarda, popüler kitaplardan bilimsel eserlere, tarihi yayınlardan dini kitaplara kadar çok sayıda eserin yer aldığı kitap fuarı, özellikle iftardan sonra okurların ilgisini çekiyor. Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde 30 Mayıs’ta kapılarını açan kitap fuarında, 170 yayınevinin standı yer alıyor. Birçok yazarın konuk edildiği fuara, her yaş ve meslekten Başkentli kitapsever, yoğun ilgi gösteriyor. Ramazan etkinliklerinin de devam ettiği ANFA alanında kurulan kitap fuarına gelen ziyaretçiler, yüzde 50 oranlarında indirimli kitap almanın yanı sıra okuyucusu oldukları sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatma ve söyleşilerine katılma imkanını da yakalıyor.
Fuarda kitabını ilk imzalayan kişi, ‘Sol Siyaset-FETÖ İlişkileri’ isimli eseriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Roman yazarından şaire, belgesel yazarından, deneme yazarına birçok farklı türde kitapları olan yazarın konuk olduğu kitap fuarında, yazarlar okurlarıyla bir araya gelerek, kitap hakkında konuşma fırsatı yakalıyorlar. Fuarı ziyaret etmek isteyen ailelerin çocuklarını bırakabilecekleri 2 bin metrekarelik bir alanda meddah, Hacivat-Karagöz, orta oyunu gibi tiyatroları ile kum boyama, ebru sanatı, kinetik kum, origami ve kes-yapıştır gibi aktiviteler yer alıyor. Aileler fuar alanının dolaşırken, alana kurulu dev ekrandan da çocuklarının nasıl vakit geçirdiklerini izleyerek kontrol edebiliyorlar.
21 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edecek olan “Kitap Günleri Fuarı” 12.00-01.00 saatleri arasında açık bulunuyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum