Konya'daki Eskilliler iftarda buluştu

Aksaray’ın Eskil İlçe Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneğince gerçekleştirilecek organizasyonla Konya’da yaşayan Eskilliler iftarda buluştu..

Konya'daki Eskilliler iftarda buluştu
Editör: Karamanca
12 Haziran 2017 - 10:45




Aksaray’ın Eskil İlçe Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneğince gerçekleştirilecek organizasyonla Konya’da yaşayan Eskilliler iftarda buluştu.
Karatay ilçe Erol Olçok İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Konya Hakimi Alparslan Keskin, Eskil İlçe Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Altan’la birlikte yaklaşık Bin 500 Eskilli katıldı.
Eskil Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Altan, burada yaptığı konuşmasında herkese teşekkür ederek, “Elde ettiğimiz verilere göre Konya’da 16 Bin civarında Eskilli yaşıyor ve bu rakam Konya’nın 14 ilçesinin nüfusundan daha fazla. Birlik, beraberlik önemli kavramlar. Sloganımız da bir elin nesi var, 16 Bin elin sesi var! Dolayısıyla bizler 2 ay önce Konya’da açtığımız derneğe beklentimizin çok üstünde ilgi var. İnşallah bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Buradan bu organizasyonun gerçekleşmesinde çaba gösteren tüm isimsiz kahramanlara sonsuz teşekkürler” dedi.
Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay da, “Hemşehrilerimiz Konya gibi kutsal bir beldede yaşamaktalar. Böyle bir şehirde bir araya gelen bir avuç memleket sevdalısı arkadaşımız öncülüğünde kurulan bu derneğin iki ay gibi bir sürede yaklaşık Bin 500 kişiyi bir araya getirmesi mutluluk verici. Eskil Belediyesi olarak, gurbette yaşayıp Eskil özlemi çeken ve dernek çatısı altında toplanan hemşehrilerimizin yanında olacağız. Kendi imkanlarıyla iftar programı düzenleyerek bizi hemşehrilerimizle bir araya getiren dernek başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve programda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” şeklinde konuştu.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Karatay Belediyesi olarak tüm Karatay’a, insanına eşit bir şekilde ve büyük bir özveriyle ve gayretle hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Konuşmalar sonrası yenilen iftar yemeğinde ve yemek sonrasında sohbet eden Eskilliler hasret giderdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum