Reklam

Aksaray'da yetim çocuklar iftarda buluştu

Aksaray Belediyesi ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından ‘Dünya Yetimler Günü’ dolayısıyla iftar programı düzenlendi..

Aksaray'da yetim çocuklar iftarda buluştu
Editör: Karamanca
12 Haziran 2017 - 10:17




Aksaray Belediyesi ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından ‘Dünya Yetimler Günü’ dolayısıyla iftar programı düzenlendi.
Özel bir tesiste düzenlenen programa katılan Aksaray Valisi Aykut Pekmez, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının 15’inde yetimlerle bir araya geldiklerini söyledi. Programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Pekmez, "Ramazanın anlamı birlikte olmak, paylaşmaktır. Sofralarımızı da yetimlerimizle, yakınlarıyla paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduk. Bu geceyi hazırlayan derneğimiz ve belediyemize teşekkür ediyorum. Bizler bugün huzur içerisinde zengin sofralarımızda iftarlarımızı açtık. Maalesef birçok İslam dünyasında bu imkanı bulamayan çocuklarımız var. Birçok çocuk ise savaştan dolayı yetim kalıyor. Ramazanın o ülkelere de huzur getirmesi temennisinde bulunuyorum" dedi.
6 aylıkken yetim kaldığını kendisini dedesinin yetiştirdiğini belirten AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise, Ramazanın 15’nin yetimler günü olduğunu bunun muhteşem bir şey olduğunu söyledi. Aydoğdu, “Bizim peygamberimizde yetimdi. Yetimleri çok gözetti. Yetimlerin başını farklı okşarmış. Yetimliğinde önemli bir kıymeti var” diye konuştu.
AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, yetimlerin sahibinin Allah olduğunu anımsatarak, "Allah’ın her işinde bir rahmet vardır. Nasıl ki ramazan ayı Allah’ın bir tecellisiyse yetimlerin de Allah’ın topluma verdiği bir hediye olduğunu düşünüyorum. Onları öyle görmemiz lazım. Aranızda bulunmaktan dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da, belediye olarak mahallelerde iftar programları düzenlediklerini her birinden ayrı mutluluk yaşadıklarını ancak en huzur bulduğu en mutlu olduğu iftar programının yetimlerle birlikte yaptıkları iftarda bulduğunu söyledi.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, dernek olarak amaçlarının çocukları örnek bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade ederek, kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür etti.
Özel bir tesiste düzenlenen programa, Vali Aykut Pekmez eşi Yeşim Pekmez, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, eşi Zelihan Akın, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, eşi Reyhan Karabağ, protokol üyeleri ile davetliler katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum