Reklam

Yaz okullarında eğitim ve eğlence bir arada

Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yaz tatilinde öğrencilere 15 branşta ücretsiz yaz okulları açıyor. Eğitim ve eğlencenin bir arada olduğu yaz okullarında futbol, yüzme, tiyatro, bağlama, klarnet, kemal, gitar, şan, ney, satranç, piyano, resim, diksiyon, İngilizce ve Türk halk oyunları kursları ile yeni nesle yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuluyor..

Yaz okullarında eğitim ve eğlence bir arada
Editör: Karamanca
12 Haziran 2017 - 09:05




Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yaz tatilinde öğrencilere 15 branşta ücretsiz yaz okulları açıyor. Eğitim ve eğlencenin bir arada olduğu yaz okullarında futbol, yüzme, tiyatro, bağlama, klarnet, kemal, gitar, şan, ney, satranç, piyano, resim, diksiyon, İngilizce ve Türk halk oyunları kursları ile yeni nesle yeteneklerini keşfetme fırsatı sunuluyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla çalışma yürüten Gençlik, Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, yeni neslin yaşama sevincini arttırmak, özgüvenlerine katkıda bulunmak amacıyla program hazırladı. Adana futbolunun efsane isimlerinden Tekin İncebaldır yönetiminde 9 ilçede planlanan Yaz Futbol Okulları’nın 14 Haziran’da başlayacak. Çukurova, Seyhan, Sarıçam, Yüreğir, Kozan, Pozantı, Ceyhan, Feke ve Karaisalı’da faaliyet gösterecek Yaz Futbol Okulları 7-15 yaş arasındaki çocuklara temel futbol eğitimi verilecek.

Kültür, sanat, kişisel gelişim
Kültür, sanat ve kişisel gelişim eğitiminin iç içe olduğu Yaz Okulları’nda ise tiyatro, bağlama, klarnet, kemal, gitar, şan, ney, satranç, piyano, resim, diksiyon, İngilizce ve Türk halk oyunları kursları açılacak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Mimar Sinan Amfi Tiyatro’daki merkezinde 16 Haziran’a kadar başvuruları kabul ederken, bir vesikalık fotoğraf ile kimlik fotokopisi yeterli geliyor. Yaz Okulları’nda şan dersleri için 14 yaş ve üzeri, diğer branşlar için 9 yaş ve üzeri öğrenciler kayıt yaptırabiliyor. Yaz Okulları, 19 Haziran’dan itibaren eğitimlere başlayacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Belediye Evleri Mahallesi’ndeki yüzme havuzunda da 7-15 yaş arasındaki çocuklara birer aylık dönemler halinde yüzme eğitimi verilecek. Temel yüzme teknikleri ve ileri eğitim metotlarını kapsayan yüzme kursları 13 Haziran’da start alacak. Zahit Akdağ Bulvarı, Ahmet Kurttepe Anadolu Lisesi yanındaki havuzda yaz mevsimi boyunca devam edecek yüzme kursları için kayıtlar şahsen başvuruyla alınırken, kimlik fotokopisi ve sağlık durum belgesi gerekiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum