Balkan Ülkeleri İtfaiyeciler Federasyonu Genel Kurulu Tekirdağ'da toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu (BFSF) Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yaptı..

Balkan Ülkeleri İtfaiyeciler Federasyonu Genel Kurulu Tekirdağ'da toplandı
Editör: Karamanca
10 Haziran 2017 - 12:57




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu (BFSF) Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yaptı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Uluslararası 53. Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında Balkan Ülkeleri İtfaiyecilerini ağırladı. Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Muhammed Emin Tarım, Türkiye Acil Yardım Yangın ve Eğitim Vakfı Başkanı Sabri Yalın, Balkan Ülke İtfaiye Sporları Federasyonu Başkanı Eugen Vişan ile Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Bosna-Hersek’ten üst düzey itfaiye yöneticileri katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka "İtfaiyeciler büyük problemlere anlık reflekslerle çözüm bulabilen bir meslek grubudur. Bu özelliği diplomatlar örnek almalıdır. Toplumlar arasında bir problem çıktığı zaman, sorun anında çözülmezse daha da büyür. Bu nedenle Balkan ülkelerinin, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin bir araya gelerek çeşitli etkinlikler düzenlemesini çok önemsiyorum. Bu nedenle sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyorum ve bu imkanı bize verdiği için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Kadir Albayrak, "Bu sene 10’uncusunu gerçekleştireceğimiz Balkan Ülkeleri İtfaiye Sporları Federasyonu Genel Kurul Toplantısında sizleri Tekirdağ’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra ilk kurulan daire başkanlıklarımızdan biri İtfaiye Dairesi Başkanlığıdır. Şu an daire başkanlığımız dünya standartlarındaki kalite seviyesine ulaşmış durumdadır. Bizler de bu noktaya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Bu nedenle İtfaiye Daire Başkanımızı ve tüm itfaiye teşkilatını tebrik ediyorum. Bu organizasyonun Tekirdağ’da olması bizim için ayrı bir önem taşıyor. 10’uncu kongrenin Tekirdağ’ın geleneksel festivali olan Tekirdağ Uluslararası 53. Kiraz Festivali’nde yapılmasının da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Balkanlar coğrafyası Tekirdağ’ın da içinde bulunduğu ortak tarihi değerlerimizin olduğu, ortak duygularımızın olduğu bir coğrafya. Yaşasın Balkan ülkelerinin kardeşliği diyorum ve bugün burada gerçekleştirilecek toplantının verimli geçeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ise, "Biz bu federasyonu 2000 yılında kurduk. 8 Balkan ülkesinin oluşturduğu federasyondaki itfaiyeciler, Balkan ülkeleri arasındaki kardeşlik ve barışa büyük katkı sağlamışlardır. Örneğin 1999 depreminde şuan burada bulunan ülkeler ve bulunmayan birçok ülkenin itfaiyecileri Kocaeli ve halkına çok büyük katkılar sağlamıştır. Bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantı mesleki açıdan yapılacak olan çeşitli çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunulmasıyla devam etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum