'Dört Mevsim Yalnızlık ve Bir Kadın; İris', 3'üncü baskıda

Destek yayınları tarafından 2016 yılında basılan, gazeteci-yazar Meltem Yılmaz’ın ikinci romanı ’Dört Mevsim Yalnızlık ve Bir Kadın; İris’, büyükşehrin kalabalığına sıkışmış genç bir kadının, alt üst olan evliliğinin peşinde giderken yolunun DEAŞ’la kesişmesine kadar varan bir dizi macerasını konu alıyor..

'Dört Mevsim Yalnızlık ve Bir Kadın; İris', 3'üncü baskıda
Editör: Karamanca
05 Haziran 2017 - 08:39




Destek yayınları tarafından 2016 yılında basılan, gazeteci-yazar Meltem Yılmaz’ın ikinci romanı ’Dört Mevsim Yalnızlık ve Bir Kadın; İris’, büyükşehrin kalabalığına sıkışmış genç bir kadının, alt üst olan evliliğinin peşinde giderken yolunun DEAŞ’la kesişmesine kadar varan bir dizi macerasını konu alıyor.
Berlin Film Festivali’nin dünyadan 11 edebi eser seçtiği programı olan Books at Berlinale’ye seçilen Soraya’nın yazarı Meltem Yılmaz’ın ikinci romanı ’Dört Mevsim Yalnızlık ve Bir Kadın; İris’in 3’üncü baskısından dolayı okuyucularına teşekkür etti.
Kitap hakkında bilgi veren yazar Yılmaz, ’’Büyükşehrin kalabalığına sıkışmış genç bir kadının, alt üst olan evliliğinin peşinde giderken yolunun DEAŞ’la kesişmesine kadar varan bir dizi macerasını konu alıyor. Henüz çocuk yaşta tecavüze uğrayan İris, hayata dezavantajlı başlamış bir karakter. Roman, artık evli bir kadın olan İris’in, balkonda oturduğu bir gece, karşı apartmandaki kırmızı abajurlu dairenin penceresinde siluetler görmesiyle başlar. İris, söz konusu siluetleri bir süre izledikten sonra, ’Peki ben bu adamı nerden tanıyorum?’ sorusunu kendine sorar ve hikaye iki yıl öncesine döner’’ şeklinde konuştu.
Tansiyonun bir an bile düşmediği bu çetrefilli hikaye günümüz şehir insanının politik ve psikolojik yaşamının fotoğrafını çekiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum