'İstiklal Marşı çaldığında otamatik göndere çekilen bayrak' projesi ilgi görüyor

Kütahya’nın Aslanapa Ortaokulu’nda öğrencilerin yıl boyu yaptığı projelerinin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı..

'İstiklal Marşı çaldığında otamatik göndere çekilen bayrak' projesi ilgi görüyor
Editör: Karamanca
02 Haziran 2017 - 11:22




Kütahya’nın Aslanapa Ortaokulu’nda öğrencilerin yıl boyu yaptığı projelerinin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.
Aslanapa Ortaokulu spor salonunda fuarın açılışına Aslanapa Kaymakamı Emin Kaymak, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf aKAR, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Hazır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Acar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Açılış sonrası protokol üyeleri öğrencilerin projelerini inceledi. Bilişim Teknolojileri öğretmeni Halil İbrahim Canbaş’ın proje yürütücülüğünü yaptığı fuarda, 5 araştırma ve 2 robot-yazılım, 3 buluş-tasarım olmak üzere birbirinden ilginç 10 projenin sunumu öğrenciler tarafından yapıldı.
Sergi alanını gezen protokol üyelerinin fuarda en çok ilgisini çeken İstiklal marşı çaldığında otomatik göndere çekilen bayrak projesi oldu. Zeka oyunlarının öğrencilerin algı düzeyine etkisini araştıran proje, gülümseyen çöp kutusu, Fatih projesinin TEOG puanina etkisi, Türkiye’nin yer şekilleri, akıllı saksı, halk edebiyatı, Arduino vs. Android, köpüklerin dansı, 3 boyutlu modelleme ve 3 boyutlu yazıcıların tanıtıldığı projeler yoğun ilgi topladı. Aslanapa’nın diğer okullarından gelen öğrenci ve öğretmenler fuarı ziyaret etti. Fuarın açılışından itibaren yoğun ziyaretçi ağırladığı görüldü.
Okul Müdürü Nihat Keskin, ’’Aslanapa Ortaokulu’nda bu yıl ikinci kez TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yaptık. Bilim fuarı hazırlamak oldukça yorucu bir süreç. Ancak öğrencilerin gözlerindeki heyecanı ve meraklı bakışları gördüğümüzde tüm yorgunluklarını unuttuklarını gördük. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm ve öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.(YD-EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum