Reklam

Seranova Seramik'ten Erbil çıkartması

Seramik Sektörünün önde gelen markası Seranova Seramik, iç pazardakini gücünü yurtdışında da kanıtlama yolunda hızla ilerliyor. Birbirinden iddialı ve kalitesiyle fark oluşturan ürünleriyle Irak-Erbil’de gerçekleşecek yeni yatırımın temellerini attı..

Seranova Seramik'ten Erbil çıkartması
Editör: Karamanca
01 Haziran 2017 - 07:42




Seramik Sektörünün önde gelen markası Seranova Seramik, iç pazardakini gücünü yurtdışında da kanıtlama yolunda hızla ilerliyor. Birbirinden iddialı ve kalitesiyle fark oluşturan ürünleriyle Irak-Erbil’de gerçekleşecek yeni yatırımın temellerini attı.
Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper, İhracat Müdürü Sinan Baykara, Irak Temsilcisi ve Bölge Müdürü Sinan Ağaoğlu ile birlikte Irak Erbil’de açılması planlanan Seranova Seramik Showroomu ile ilgili Erbil’de üst düzey yöneticiler ile görüştü.
Seranova Seramik yetkilileri, öncelikli olarak Erbil Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Zihni Tuğrul’u makamında ziyaret ettiler. Ekonomi Bakanlığının İhracatı Teşvik Genelgesi kapsamında Erbil’de yapımı düşünülen Seranova Seramik mağazası konusunda görüşmelerde bulunuldu. Bölge ile ilgili teknik ve ticari konularda bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede Ticari Ateşe Zihni Tuğrul, her konuda gerekli desteğe hazır olduklarını belirtti. İki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmaları , Yatırımların Korunması ve Desteklenmesi, Çifte vergilendirmenin önlenmesi konularında bilgi alındı. Bölgenin güvenliği de dahil olmak üzere her konuda değerlendirmeler yapıldı.
Seranova heyeti, sonrasında Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Erbil Vali Yardımcısı Dr. Eng. Tahir A. Osman’ı makamında ziyaret ettiler. Aynı zamanda Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Dr. Abdulrezzag Othman Mustafa’yı da makamında ziyaret eden heyet, hem ticari ilişkilerin geliştirilmesi hem de yatırımlar konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Yatırımlardaki Teşvikler, ham madde, doğalgaz konuları başta olmak üzere fizibilite çalışmalarının yapılması kararı alındı. İkinci toplantının Türkiye’de özellikle de Uşak’ta yapılması kararlaştırıldı .
Son olarak Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Dara Jalil Al-Khayat’ı makamında ziyaret eden heyetin, bu ziyaretine Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sadraddin Kamal da katıldı.
Yapılan tün görüşmeler sonucunda Seranova Seramiğin, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Ticaret Merkezi konumundaki Erbil’in ve yakınındaki Musul’un gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla ortak işbirliği teklifi kabul görmüş bu konuda prensipte anlaşma sağlandı. Bir sonraki görüşmelerin ikinci toplantının Türkiye’de özellikle de Uşak’ta yapılması kararlaştırıldı .
Bu ziyaretin iki ülke arasında ticari ilişkilere ve karşılıklı yapılacak yatırımlara ciddi katkı yapması bekleniyor. Ayrıca Erbil’de Seranova Seramik için şık bir mağaza açılması konusunda da yer tespiti çalışmaları da başlatıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum