Reklam

Mardin'in tarihi çarşılarda Ramazan bereketi

Ramazan ayı dolayısıyla Mardin’de tarihi çarşılarda yaşanan Ramazan bereketi uzun süredir durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürdü..

Mardin'in tarihi çarşılarda Ramazan bereketi
Editör: Karamanca
26 Mayıs 2017 - 14:41




Ramazan ayı dolayısıyla Mardin’de tarihi çarşılarda yaşanan Ramazan bereketi uzun süredir durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürdü.
Mardin’de tarihi çarşılarında Ramazan hareketliliği yaşanıyor. Ramazan ayı bir gün kala, başta Cumhuriyet, Hasan Ammar Çarşısı ve semt pazarları olmak üzere tüm esnafı alışveriş heyecanı sardı. Ramazan ihtiyaçları için Mardinlilere hazırlık yapan esnafın, birbirinden süslü ve bol çeşitli tezgahlarında Ramazan’ın vazgeçilmez tatları hurma, meyan kökü şerbeti, tatlı, sahurluk ilk sıralarda yerini alıyor. Mardin’de sit alanında yer alan Sokul Bakar Çarşısı başta olmak üzere tarihi çarşıların yanında mahallelerde kurulan pazarlarda alışveriş için tercih edilen mekanların başında geliyor.
Vatandaşlar en çok iftarlıklar olan hurmaya rağbet ederken sahur içinde farklı yiyecekleri alarak hazırlık yapıyor. İftar ve sahur sofraları için alışveriş yapan vatandaşlar, esnafın da yüzünü güldürdü.

“Ramazan bereketini de beraberinde getirdi”
Tarihi çarşının ramazan ayının gelmesiyle en kalabalık günlerini yaşadığını anlatan esnaf Beşir Yağcı, “Ramazan bereketini de beraberinde getirdi. Allah’a şükürler olsun. Bir süreden beri işler durgundu, işler hareketlenince tüm esnaf mübarek ayın bereketinden yararlanıyor. Ramazana en güzel şekilde hazırladık. Ramazan öncesi çarşımıza bir hareketlilik geldi. Ramazan ayının bolluk bereketi, çarşımıza da yansıdı. Ben daha çok tahin, pekmez ve helva gibi sahurluk gıda satıyorum” dedi.
Alışverişe çıkan vatandaşlardan Servet Eroğlu ise, “Malum bugün Cuma, mübarek bir gün. Aynı zamanda bugün Ramazan ayının ilk teravihini kılacağız ve ardından sahura kalkacağız. Allah izin verirse yarın oruçlu olacağız. Alışverişimizi yaptık, eve dönüyoruz” diye konuştu.

“Ramazan ayı hareketliliği esnafımıza olumlu yansıyor”
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, Ramazan ayı nedeniyle piyasalarda hareketliliğin başladığını belirterek, şunları söyledi:
“Ramazan ayında ette, şarküteride, unlu mamullerde, bakliyatta, meyve ve sebzedeki tüketim yüzde 50 civarında artmaktadır. Esnaf ve sanatkârlar olarak dönemsel etkilerin olumlu olacağını ve esnafımıza olumlu yansıyacağını bekliyoruz. Esnafımıza bol kazançlar, vatandaşlarımıza da hayırlı Ramazanlar diyorum.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum