Reklam

Genç Hatipler Minberde Güzel Hutbe Okuma Yarışması finali yapıldı

Bingöl’de ’Genç Hatipler Minberde Güzel Hutbe Okuma Yarışması’nın Türkiye finali yapıldı..

Genç Hatipler Minberde Güzel Hutbe Okuma Yarışması finali yapıldı
Editör: Karamanca
26 Mayıs 2017 - 11:42




Bingöl’de ’Genç Hatipler Minberde Güzel Hutbe Okuma Yarışması’nın Türkiye finali yapıldı.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde’Genç Hatipler Minberde Güzel Hutbe Okuma Yarışması’nın finali Hacılar Camii’nde yapıldı. Ulu Camii İmamı Mücahit Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda yarışmaya katılan İmam Hatip Lisesi öğrencileri hutbe okumaya geçti. Finale kalan 10 öğrenciden 97,8 puanla Ankara Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mücahit Efe birinci olurken, Kocaeli Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halil İbrahim Şener 97,5 puanla ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Muaz Tiryaki ise 97,3 puanla Türkiye üçüncüsü oldu.
Bingöl’ün tarihi bir güne şahitlik ettiğini belirten Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, "Toplam 5 bin 284 öğrencimiz katıldığı hutbe yarışmalarında 10 bölge birinci, ‘Genç Hatipler Minberde’ genel müdürlüğümüzün çalışması ve faaliyeti kapsamında yarıştı. Bizler öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesi hususunda bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda hutbe okuma yarışması da öğrencilerimizin bilgi ve mesleki becerilerinin gelişmesi noktasında çok önemli bir farkındalık beraberinde getirdi" dedi.
Etkinliğe Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul’un yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Müftüsü Mecit Can, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum