Başkan Çalışkan'ın Ramazan Ayı Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesi

Başkan Çalışkan'ın Ramazan Ayı Mesajı
Editör: Karamanca
26 Mayıs 2017 - 11:31




Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesi nedeniyle bir mesaj yayımlayarak Ramazan Ayı’nın bütün İslam Âlemi’ne ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi. 


    Başkan Çalışkan, mesajında; Ramazan Ayı’nda manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşliği pekiştirdiğini ifade ederek şunları kaydetti:


    “Ramazan Ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür. Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Ayı tüm İslam Âlemi için kutlu olsun.


    Karaman Belediyesi olarak Ramazan Ayı boyunca bir dizi etkinlik hazırladık. Eski Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenecek etkinlikler ve 11 farklı mahallede kurulacak iftar sofraları ile vatandaşlarımız huzur dolu, güzel bir Ramazan Ayı geçirecek. Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine Hayır Çarşısı’nda alışveriş imkânı sunmaya devam edeceğiz.


    Sosyal dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin sergilendiği, nefis muhasebesinin daha etkin bir şekilde yapıldığı bu kutsal ay, Müslümanlar için el ele vermek ve kaynaşmak için bir vesiledir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Ayı’ın değerli hemşehrilerime, ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 


    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, vatandaşların Ramazan Ayı’nı huzur ve güven içinde geçirmesi için çeşitli tedbirler alındığını da belirterek, “Ramazan Ayı süresince vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm önlemler alındı. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde huzurlu şekilde Ramazan Ayı’nı geçirmeleridir’ diye konuştu.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum