Eskişehir polisinin yıl içindeki uyuşturucu ile mücadele çalışması

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, yıl içinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar, ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve olayla ilgili yakalanan şüphelilerle ilgili bir açıklama yaptı..

Eskişehir polisinin yıl içindeki uyuşturucu ile mücadele çalışması
Editör: Karamanca
24 Mayıs 2017 - 12:53




Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, yıl içinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar, ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve olayla ilgili yakalanan şüphelilerle ilgili bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamaya göre; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 2017 yılında uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından toplam 37 operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda 93 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 55’i tutuklandı.Eskişehir’e yüklü miktarda uyuşturucu ve uyarıcı madde sokmaya çalışırken yakalanan özellikle kentteki torbacı olarak tabir edilen şahıslara uyuşturucu maddeyi tedarik eden ve geçimini bu işten sağlayan H.T., Z.D., E.E., B.D. ve G.K. gibi önde gelen isimler yapılan operasyonlar kapsamında yakalandı ve çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından 353 olaya müdahale eden ekipler, 399 kişi yakalanmıştır.
Yapılan operasyonlar neticesinde; 65 kilo 952 gram esrar, 4 bin 127 adet ectasy hap, 6 kilo 553 gram bonzai, 132,32 gram kokain, 2 kök kenevir, 1,79 gram metanfetamin ve 14,48 gram eroin ele geçirildi.
Açıklamanın, madde bağımlılarının tedavisiyle ilgili bölümünde ise; “Narkopsikolog projesi kapsamında, madde bağımlılarının tedavi dışında devlet kurumlarıyla ilk kez yüz yüze geldiği kolluk birimlerinde bağımlıyla ilk temas sağlanarak, şüpheli/bağımlının tedaviye ikna edilmesi ve yönlendirilmesi ile bağımlının tedavi süreci başlatılmaktadır. Bu bağlamda narkologlarımıza müracaat eden 10 kişiden 5’inin AMATEM’e müracaatları sağlanmış narkologlarımız tarafından tedavi süreçleri takip edilmektedir. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum