Reklam

Beyoğlu'nda AB Dönem Başkanlığı onuruna özel resepsiyon

Malta Cumhuriyeti Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı onuruna düzenlenen resepsiyona katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye’nin AB ile ilişkileri çok derin, geniş ve beklentiler çok fazla. Umut ediyoruz ki, yeni dönem Türkiye ile AB ilişkileri açısından her iki tarafın da beklentilerinin karşılandığı bir dönem olsun" dedi..

Beyoğlu'nda AB Dönem Başkanlığı onuruna özel resepsiyon
Editör: Karamanca
24 Mayıs 2017 - 07:36




Malta Cumhuriyeti Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı onuruna düzenlenen resepsiyona katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye’nin AB ile ilişkileri çok derin, geniş ve beklentiler çok fazla. Umut ediyoruz ki, yeni dönem Türkiye ile AB ilişkileri açısından her iki tarafın da beklentilerinin karşılandığı bir dönem olsun" dedi.
Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını Haziran ayında Estonya’ya devredecek olan Malta Cumhuriyeti, İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina’nın himayesinde Avrupa Birliğinin Dönem Başkanlığı onuruna resepsiyon düzenledi. Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde Emek Sineması’nda gerçekleştirilen resepsiyona; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra İstanbul’da görev yapan diplomatik misyon temsilcileri ile iş, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda önemli isim katıldı. Gecede, Malta Müzik Grubu Kazinska Band verdiği konserle katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

"Beyoğlu bir kervansaraydır"
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan resepsiyonda yaptığı konuşmasında, Beyoğlu’nun bir kervansaray olduğunu belirterek, "Beyoğlu, Doğu’dan Batı’ya, Batı’dan Doğu’ya gidenlerin gelip geçtiği bir yerdir. Bunu kültürel kurumlarından, ibadethanelerinden vs. görmek ve hissetmek mümkündür. Dolayısıyla biz Beyoğlu’nu tanıtırken farklı dinlerin, farklı dillerin ve farklı kültürlerin adı olarak anlatıyoruz. Bu akşam da Malta’dan bir esinti var" dedi.
Türkiye ile AB ilişkilerine de değinen Başkan Demircan, "AB’nin dönem başkanlığını yürüten Malta Haziran ayında bu görevi Estonya’ya devredecek. Türkiye’nin AB ile ilişkileri çok derin, geniş ve beklentiler çok fazla. Umut ediyoruz ki, yeni dönem Türkiye ile AB ilişkileri açısından her iki tarafın da beklentilerinin karşılandığı bir dönem olsun" şeklinde konuştu.
Malta Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina ise "Avrupa Birliğinin Türkiye ile olan ilişkileriyle ilgili olarak, Malta yol boyunca hangi zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın iletişimimizi her zaman aktif tutmamız gerektiğine inanmaktadır. Federica Mogherini’nin yakın zaman önce söylediği gibi, bir birimizle daha çok ve bir birimiz hakkında daha az konuşmaya ihtiyacımız bulunmaktadır. Valetta’da 28 Nisan’da resmi olmayan Dışişleri Bakanları toplantısının sonuçları, bu sözleri ve stratejik bir ortak lan Türkiye’ye ve dostumuz olan Türk vatandaşlarına karşı bağlılığımızı yansıtmaktadır. Beyoğlu Belediyesi’ne bu şahane tiyatroda bizi ağırladığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum