Karamanlı Gurbetçi 'En İyi Beyin' Seçildi

Öncülüğünü Uluslararası Ticaret Odası (ICC), Science Po ve Clifford Chance’ın yaptığı

Karamanlı Gurbetçi 'En İyi Beyin' Seçildi
Editör: Karamanca
22 Mayıs 2017 - 15:04




Öncülüğünü Uluslararası Ticaret Odası (ICC), Science Po ve Clifford Chance’ın yaptığı, Paris Uluslararası Tahkim yarışması her yıl olduğu gibi bu yılda tahkim alanında en iyi öğrencileri belirledi. Yarışma sonunda Karaman’ın Süleymanhacı/Ortaoba Köyü’nün Fransa’da yaşayan 3. Kuşak gurbetçisi Yunus Şen'in takımı, birinci olurken kendiside 'En İyi Beyin' seçildi.

Dünyanın farklı ülkelerinden katılan öğrenciler Paris’te düzenlenen finallere katıldı. Buenos Aires, Creteil, EFB,  Fribürg, Strazburg ve Versailles üniversitelerinden finale katılma şansını yakalayan 8 takım 1.lik için yarıştı.

Dünyaca ünlü profesör Pierre Tercier’nin başkanlığını yürüttüğü kurgusal tahkim mahkemesinin bu yılki konusu 2 şirketin arasında çıkan ticari uyuşmazlığın çözümü ile ilgiliydi. Aralık ve Şubat aylarında yazılı savunmalarını sunan 30 takımdan seçilen en iyi 8 takım Paris’deki finalde sözel savunmalarını yapma şansını kazandılar. Strazburg Üniversitesinden katılan takım hem 1.lik ödülüne hemde en iyi savunma dosyası ödülüne layık görüldü.

Yarışma kapsamında Karamanlı Yunus Şen, en iyi beyin ödülüne layık görülürken içinde bulunduğu Strasbourg hukuk fakültesinin 6 kişilik takımı 8.000 Euro ödül kazandı.

yunus şen

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum