Reklam

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon

Mersin merkezli 3 ilde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 3’ü kadın 19 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi..

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon
Editör: Karamanca
22 Mayıs 2017 - 09:01




Mersin merkezli 3 ilde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 3’ü kadın 19 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, bölücü terör örgütünün kırsal yapılanması içerisinde silahlı faaliyet yürüttükten sonra Mersin’e dönen ve örgütün gençlik yapılanması (YDG-H) bünyesinde yer aldıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları belirlenen 31 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Mersin’de 7 Mart tarihinde el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda parmak izi tespit edilen ve terör örgütü propagandasına dönüşen eylemlere katılarak görüntülenen şüphelilerin yakalanması için 10 Mayıs’ta Mersin, Diyarbakır ve Eskişehir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin ev ve üst aramalarında, örgütsel olduğu değerlendirilen kitap, örgütü simgeleyen bez parçası, 16 adet 9 milimetre çapında fişek ve dijital malzemeler ele geçirildi.
Bugün emniyetteki işlemleri tamamlanan 19 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, hakkında yakalama kararı bulunan 12 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum