Meis adasına kaçmaya çalışan 6 FETÖ üyesi ile 1 Suriyeli yakalandı

Antalya’nın Kaş ilçesinden Yunanistan’ın Meis adasına kaçmak isteyen 6 FETÖ/PDY mensubu ile 1 Suriyeli yakalandı..

Meis adasına kaçmaya çalışan 6 FETÖ üyesi ile 1 Suriyeli yakalandı
Editör: Karamanca
18 Mayıs 2017 - 14:41




Antalya’nın Kaş ilçesinden Yunanistan’ın Meis adasına kaçmak isteyen 6 FETÖ/PDY mensubu ile 1 Suriyeli yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kaş ilçesinden Meis Adası’na yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen F.C., E.C., Y.D.F., Ş.F., M.K., Y.K. ve Suriye uyruklu B.H.’yi yanlarında götürdükleri 4 çocuk ile birlikte yakaladı. Şüphelilerden E.C. ve M.K.’nin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan İstanbul ve Düzce’den aranma kaydının bulunduğu, yine yakalanan E.C., Y.D.F., Ş.F., M.K.,Y.K.’nin ise FETÖ/PDY’nin haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edildi. Çalışmaların devamında göçmen kaçakçılığı ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen S.K., S.S., T.S., M.S., Ö.Ö., A.O.Ö, Y.D. ve E.B. de gözaltına alındı.
Tahkikatın sonunda FETÖ/PDY mensubu oldukları belirlenen ve yurt dışına yasa dışı yollardan çıkmak istedikleri tespit edilen F.C., E.C., Y.D.F., Ş.F., M.K. ve Y.K. ile birlikte şahısları yurt dışına kaçırmak için organizatörlük yapan Ö.Ö., A.O.Ö., Y.D., E.B. ve Suriye uyruklu B.H. adli makamlara sevk edildi.
Ö.Ö., Y.D., E.B., Y.K., M.K., F.C., ve Y.D.F. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, A.O.Ö., ve Ş.F. isimli şahıslar adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Suriye uyruklu B.H. ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı bulunan E.C. de adli işlemlerin tamamlanabilmesi için İstanbul’a gönderildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum